Fantastisk mixfiske i Risøysundet!

Da var enda en uke over her på Risøysundet, og vi kjørte våre siste gjester til flyplassen tidlig i dag. Uka har bydd på fine sommertemperaturer og litt vind fra nordøst. Onsdag var nok en utmaning for de fleste da vindene var nok så kraftige, men dagene innen bjød på kalasvær…

På slndag ankom det herlige paret Hans og Solveig campen på kvelden. De hadde aldri fisket i Norge før, så vi bestemte oss for å kjøre et kveldspass på søndag kveld så de kunne få litt kjensla for hva havfiske i Norge dreier seg om. Vi dro til et område hvor gjengen i båt 3 hadde fått 3 flundrer i matsize. I samme område hadde de vært tidligere denne uken og hatt et fantastisk fiske på torsk og sei, med topp på 18 kilo torsk og 12 kilos sei. Så dette var planen, fiske alt mulig. Vi ankom fikseplassen og så direkt et stort stim med sei. Det drøyde ikke mange minuttene innen det hugg på for ”Hasse”. Hans første fisk i Norge, en fin matsei på omlag 5 kilo, og da Solveig trente på sin speedjigging samtidig, small det på der og. Samme art, og i noen lunde samme size. Etter å ha trøtna lite på seien, og ha landet et par stycken opp i mot 8 kilo, så gikk vi over på neste art. Torsk. Her lette vi etter betesfiskstimmene på grunt vann, og man kan vel si torsken sto under. Det var galne mengder med torsk på 5-8 kilo som var sprekkfulle med fersk sei i magen, og Hans og Solveig fikk bende torsk til det gjorde vondt i armene. Vi fikk også et par makrill som vi satte på et mete på et seperat spø, og det drøyde heller ikke lenge til Hasse fikk ta over spøet og drille en vakker 10 kilos sei! Det var en kanon innledning på uka.

Dagen etter var været tilsynelatende pent, og vi siktet oss inn på hälleflundran. Havet hadde lagt seg som et speil, og gjorde det egentlig litt vanskeligere med tanke på driften. Derfor ble det bunntrolling på skjemaet. Første driften hadde vi et par kontakter, men ingenting som antydet at det var garanti for at det var flundre. Vi la om driften igjen i et område der det har kommet flere store fisker tidligere på sesongen. Ned kanten drev vi, og det tok ikke mer enn 5 minutt ned fra kanten innen det sugde til i Hasse sin sei. Kroker den med sirkelkroken, og fish on! Hasse kunne ikke tro hva det var som var på andre enden av linan, og linan begynte å sprute ut. ”Dette er noe helt annat enn torsk” sier Hasse, og begynner å pumpe opp fisken. Det ble kun en rusning, men under båten glimter jeg en meget pen matflundre som seiler opp mot båten. Jeg kunne sikre den med kveitekroken og ta den opp i båten. Hasses første norgetur, og hans livs første flundre på 98 cm! Helt magisk, og middagen var reddet. Ellers var dagen noe seg, forutom et reelt hugg der en flundre hold tag i betesfisken i et drøyt halvminutt, for så å spytte den ut igjen. Samme område skal defintivt testes mer fremover, for det var tydelig nok av flundror der!

I går var vinden atter en gang mot oss, og vi bestemte oss for å søke le av vinden søderut. Kolje sto på agendaen, og det tok ikke mange minuttene fra vi slapp ned våre tackler egnet med reke, til det small på. Koljene er sterke, og gjør en kjempekul fight på spetteutrustningen som finnes å hyre på plass på alle våre camper. Det var relativt grunt også. Hasse og Solveig fikk dra flere fine koljer hver i hyffsat storläk. Det ble siste dagen, og man har fått teste et riktig kul mixfiske. I går kom ogsp Jakob og co fra Danmark, som for øyeblikket er ute og nøter etter flundran. Jeg pratet med Jakob på telefon, og hans sønn på 10 år hadde fanget sin livs første flundre på 118 cm! Kun et steinkast unna campen…

Innledningen på denne uka ser noe tøff ut til å begynne med, men utover helgen skal vinden løye, så vi kan komme ut mot flere fine fiskeplasser. De siste gjestene er på vei, og vi lader opp mot nok en fiskefyllt uke her i Risøysundet!

Tight lines // Jørgen