Bra torskfiske på Å

Förra veckan var som bekant de riktigt stora flundrorna på hugget.
Men i skuggan av det hade vi riktigt bra torskfiske. Det har varit lite klurigt att hitta torsken men att fiska under betesfiskstim på 25-40 meter var tricket. På västsidan lofoten lyckades vi under några dagar riktigt bra med denna modell och vi landade många stora torskar upp emot 15 kg. De senaste dagarna har dock varit lite svårare på torsken men vi ska nog kunna lura upp några fina ändå.
På lite djupare vatten ute på västsidan har sejen fullkomligt invaderat vattnet. Enorma mängder 4-6 kg sejar och även en del av lite större modell biter på allt som fiskas med lite fart genom vattnet.
Hälleflundrafisket fortsätter att vara lite småtrögt, det är riktigt klurigt att få dem till att bita men trots det har ett par båtar denna vecka lyckats bra.

Tight lines!

André & Johan