Summering av CWC veckan i Havøysund

Då var en riktigt tuff vecka avslutad här i Havøysund, veckan har varit helt fantastisk på alla sätt med riktigt go stämning på campen tack vare alla underbara gäster. Vädret har varit tufft för oss under hela veckan och den nord ostliga vinden har gjort fisket svårt där fiskarna inte riktigt varit i stöten. Under måndagen valde de flesta att sticka ut lite senare då vindarna skulle lägga sig under kvällen och natten, vilket alla tog till vara på. Kenneth och Fredrik i båt 7 var sugna på ett område jag tipsat om där man kan stöta på riktigt stora fiskar inne på så grunt som 5 meters djup, vilket är sjukt mycke rock n roll. Dom nötte på med ett gäng andra båtar i samma område under några timmar och det var fortfarande trögt, det upp ett par fina mat fiskar i 110 centimeters klassen, enda fram till att det river iväg gött för Fredrik och han krokar i en fisk på 18 meters djup som direkt börjar stöka som bara den med han. Efter lite slit med denna stökiga fisk på det grunda vattnet kunde Kenneth tillslut landa hans grymma fisk som mätte 150 centimeter. Annars så var tre båtar iväg och bröt lite ny mark och testade lite nya tekniker, och för Bosse å gänget i båt 8 så gav det fin utdelning när Bosse krokade i en riktigt tung fisk som började glida ut på 120 meters djup, en riktigt lång och tung fight gick och dom landade et nytt riktigt stabilt PB till Bosse på hela 170 centimeter!

Över lag de två sista dagarna så började flundrorna bli mer i stöten och vi märkte att de flesta båtarna började fånga mer fisk, och egentligen så var det samtidigt som vindarna äntligen vred över till väst. Båt 12 som tidigare i veckan bändit upp en riktig gigant på 203 centimeter lyckades bra med att smacka upp 3 fina fiskar mer topp på 138 centimeter. Jocke å gänget lyckades och ha ett fint mängdfiske där de fick ett dubbelhugg, och precis när andra fisken landades så smackade en tredje på.

Vi tackar alla för en trevlig vecka och vi säger riktigt bra krigat i de stundtals tuffa väderförhållandena, kul att se att folk trotts blåsigt, kallt och regnigt trycker in långa pass på havet, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder brukade farfar iallafall säga till mig. Nu laddar vissa av oss om till tävlingen nu i helgen där vi är 60 båtar som skall göra upp om VM titeln i flundra fiske vilket ska bli sjukt spännande. Efter veckans två toppfiskar på 170 samt 203 centimeter så är man taggad till tårna!

Tight Lines// Douglas och Andreas