Mixat fiske i Nappstraumen!

Det har varit mixat fiske och mixat väder för våra gäster här i Nappstraumen, några av båtarna har riktat in sig efter torsk och har haft ett mycket fint resultat. Det har även varit flertalet båtar som har valt att ha siktet inställt på hälleflundra och stor sej under dom här första fiskedagarna.

Majoriteten av alla båtar har kommit i kontakt med stor sej både på det södra sidan och norra sidan, flera av sejarna har varit över 10 kg och har bjudit på många fina fighter. Den största sejen så här långt denna veckan har båt 7 lyckats kroka och den låg på dryga 15 kg. När man väl tar sig igenom detta gigantiska sejstim och kommer ner mot botten så står torskarna och väntar och där har det smällt på några riktigt fina bitar där flera båtar har fått riktigt fina torskar på strax över 15 kilo. 

För ett par dagar sedan bjöds det på ett riktigt finväder så många båtar bestämde sig för en långtur där dom ville rikta fisket efter hälleflundra. Det skulle visa sig vara ett riktigt bra drag, det tog inte lång stund innan båt 7 med Marielle i spetsen lyckades kroka dagens första flundra som skulle visa sig vara en fin fisk på 80 cm. I samma veva lyckades även båt 6 kroka på en riktigt fin fisk som efter en riktigt bra kamp med flera fina rusningar lyckades säkras vid båtkanten, och efter några snabba bilder fick denna skönhet på fina 145cm simma ner till djupet igen. Efter dagens slut hade det totalt fångats 6 fina hälleflundror och vår holländska grupp i båt 2 tappade tyvärr en riktigt stor fisk som efter 30 minuters kamp lyckades slita sig.

Just nu kommer det in ganska hårda vindar från nord/ost, vilket gör fisket lite svårare. Men vi hoppas på fortsatt fint fiske och en fin avslutning här i Nappstraumen.

Tight Lines

Martin & Calle