Vesterålen har ännu en gång visat sig leverera spännande arter och fantastiska naturupplevelser samt ett nytt NSA-rekord!

Våra guider Johan Mikkelsen samt Hannes Ribbner åkte iväg på en djuphavssatsning till Eggarkanten i jakten på de spännande arterna nere på djupet. Siktet var inställt på stor kungsfisk men som alltid så vet man aldrig vad man kan kroka på här nere på djupen. De fiskade på 350-420 meters djup och det dröjde inte länge innan de lyckade landa ett par fina kungsfiskar i 4-5 kilos klassen.Inte långt efter så lyckades Johan fånga sin livs första Blåkäxa, en liten hajart som lever på dessa djup. Ingen gigant men fortfarande kul med en ny art på listan.

Sedan krokade Johan i en större fisk som de till en början trodde var en stor Uer, men som i slutfasen av fighten började rycka mer likt en lubb. När de får syn på den nere i vattnet så går gissningarna mellan lubb eller långa. När ytan spräcks så ser dom att det varken är lubb eller långa utan någon ny art de tidigare inte har varit i kontakt med. Med lite närmare forskning så kan de konstatera att fisken de fångat är en Blålånga på hela 7,2kg fördelat på 121cm. Ännu en spännande art från Vesterålen och nytt NSA-rekord!


Sista driften lyckades även Hannes landa en Kungsfisk på stabila 7,4kg vilket är en fantastisk avslutning på deras djuphavssatsning! Värt att tillägga är att de var inte många timmars fiske ute på Eggarkanten då de även testat lite andra nya intressanta områden på vägen.

De kunde konstatera att för den som vill utforska djupen och lyckas landa spännande arter så är Vesterålen en utmärkt utgångspunkt för att göra detta! När de kom i land så fick det även höra att en av båtarna landat en fin marulk inte långt ifrån campen samt att de sett späckhuggare på vägen tillbaka.

Under sista dagen så var det endast en båt som åkte ut då våra kära gäster kände sig nöjda med veckan. Daniel tog rodret och tog sikte på några utav våra Kungsfiskpositioner som ligger i närområdet. Sagt och gjort, och efter några drifter kunde gästen Alexander stolt posera med sina livs första kungsfiskar!

Att de sedan fick möta en familj med lekfulla späckhuggaren utanför fjorden gjorde ju inte sista dagen sämre. De hoppade och bjöd upp på en riktig show!

Den sista tiden har vi stort sett stött på dessa späckhuggare var och varannan dag här utanför campen! En naturupplevelse som förgyller en bra fiskedag!

Nu laddar vi för en ny vecka med nya laddade gäster! Så håll utkik från mer spännande nyheter från vår artrika destination Vesterålen!