Flundror och Torskar i sommar väder i Havöysund

Då var vi i full gång här i Havöysund med campen full av nya taggade gäster, som grädden på moset så har vi äntligen fått hit lite gött sommar väder och temperaturerna letar sig upp mot 15 grader! Vindarna ligger på lite grann men ingenting som hindrar oss allt för mycket för att kunna fiska bra. Under fredagen som är veckans första fiskedag, så vindade det på runt 10-12 m/s ostliga vindar, vilket är helt lugnt häruppe då vi har många fina flundra stället som ligger skyddat i den riktningen. Vi i guidebåten inledde dagens fiske i ett område som normalt brukar leverera riktigt gött, men efter ganska många timmars nötande så var det inte mycket att ropa hej för förutom en naggande go flundra på 82 centimeter som fick följa med hem i lådan. När strömmen åter skulle sätta igång ville jag lägga den heta perioden på ett annat ställe där ja visste strömmen skulle va riktigt najs, och bara efter 1 minut in på första driften brände vi ett riktigt bra påslag i den 2 knop starka strömmen, det gjorde inte så mycket då det 5 minuter senare smackade i ordentligt på samma spö följt av en VRÅL rusning där linan fullkomligt sprutade ur rullen. Efter en god stund när vi åter letat in fisken rakt under båten var det bra tyngd i grejerna i den hårda strömmen och när vi väl fått upp fisken visade sig vara en kanon firre på hela 130 centimeter som var mycket välkommen en sådan seg dag. Jag la direkt upp en ny drift, grabbarna var nu riktigt taggade så spänningen i båten var påtaglig, men det tog inte mer än ett par minuter på nästa drift så satt nästa flundra som var en go matfisk på 87 centimeter.

Under grådagen spenderades dagen för de flesta med att dundra upp mattorsk till lådorna för de flesta med gott resultat och mycket fisk, och boysen i båt 11 smackade upp en fin flundra på 138 centimeter. Idag har vi ett absolut helt fantastiskt väder och det syns inte ett moln på himmelen samt att vindarna är lugna, samtliga båtar är ute i skrivandets stund, och det skall ha kommit upp riktigt gött med fina torskar med topp på hela 20 kilo och en hel del flundror, så skall bli spännande att höra mer i detalj senare ikväll.

Tight Lines// Douglas, Jørgen, Andreas