Denna veckan har vi haft familjen Claesson i guidebåten med Peter och Christina, pojkarna Kaspar(8år), Samuel(14år) och Isak (16år) samt 3 båtlag sköna skåningar som åkt med oss under ett flertal turer tidigare.
Vi i guidebåten valde att fiska i skyddade områden där vi oftast fiskade på plattvatten och fick ändå lyckas pricka av det vi riktat in oss på. Kaspar 8 år lyckades fånga en torsk på hela 8kg, och Isak tog veckans största torsk på 10kg tillsammans med farsan Peter, och han var också den ända i båten som landade en havskatt vilket blev en snygg avslutning!Samuel fångade både hälleflundra och flest fiskar under veckan. Det var ständigt tävling i båten och det blev många roliga diskussioner om vem som ledde de olika tävlingarna dem hade. Peter som fiskat i Norge tidigare hade som mål att visa familjen vilket fantastiskt fiske det är här uppe i Nordnorge, och även om Christina var lite skeptisk till en början samt inte gillade stora vågor så inleddes veckan med försiktighet men avslutades med att även Christina fick blodad tand när hon lyckades kroka på en större hälleflundra som sedan Isak fick hjälpa henna att fighta. Tyvärr tappade vi denna efter ca 10 minuters fight, men att det var en stor fisk var det ingen tvekan om! Det sista Kasper frågade när han lämnade båten under sista dagen var – Pappa, när kan vi åka tillbaka?!
Tack för några fina dagar familjen Claesson, så hoppas jag vi ses nästa år igen!

Skåne gänget som har testat på lite allt möjligt under veckan kunde summera både ett riktigt bra havskattfiske där samtliga båtar kom in med havskatter under veckan,  flera av havskatterna var av riktig fin storlek med topp på 6,5kg! Ena båten testade även på lite Spättafiske och landade ett par stabila bitar runt 1,2-1,7kg!!! Tonny och Tina berättade också att de hittade riktigt bra Koljafiske i en av fjordarna där toppfisken såklart gick till Tina på hela 3,9kg!

Att hon också fiskade ut gubbarna i båten på hälleflundrafisket var ju heller inte så oväntat resans största landades dock till Jörgen Krantz på stabila 135cm! Det har landats ett gäng flundror fördelat på båtarna med ett par runt 120-135cm samt några mindre exemplar!

De sa dock att fisket varit rätt svårt under veckan men alla var eniga om att campen här i Risøysundet var riktig trevlig, perfekt för större sällskap och håller en grym potential för riktigt stor hälleflundra, spännande djuphavsfiske och artrikedom!

Välkomna till Risøysundet!
Johan Mikkelsen