Nordanvind och seg start i Risøysundet

Senaste dagarna har vindarna tryckt på från rakt Nordligt här i Risøysundet, vilket har gjort det ganska svårfiskat. I guidebåten denna vecka gästas vi av Peter Claesson som varit i Norge några gånger tidigare, och hans familj, som är här uppe och testar på havsfisket för första gången. Våra övriga båtar rattas denna vecka av ett glatt gäng från Skåne, som är erfarna Norgeveteraner.

  I guidebåten inledde vi veckan med att köra ner mot Sortlandsundet för att söka lite lä, samt med förhoppning om att kunna få till ett mixat fiske för hela familjen. Det blev en kanonstart på veckan! Redan i andra driften smackar Samuel, 14 år, på sin första flundra på fina 82 cm! Därefter landar vi många fina koljor med en topp på 2,9 kg, samt några torskar med en topp på hela 8,3 kg till Kasper, nyss fyllda 8 år!

  I lördags blåste det rätt mycket och fisket var segt, så vi beslutade att dra ut på ett nattpass för att testa lyckan när vinden lugnade ner sig, men även då hade vi riktigt svårt till att få fisken och hugga. Gårdagen fick bli en vilodag efter nattpasset och idag är vi på det igen. Vädret ser lovande ut inför de sista dagarnas fiske, så vi håller tummarna för att fisket kommer igång igen!

  Skånegänget har krigat på bra under veckan, och i huvudsak lagt mest tid efter hällen som även dem har varit riktigt svårflörtade. De har tagit 4 flundror bland båtarna än så länge, och idag är de ute igen och provar lyckan igen nu när finare väder äntligen kommit! Igår var hela gänget borta i Sortlandsundet en sväng när det var blåsigt, och lyckades bland annat fånga grymt många fina koljor med en topp på hela 3,9 kg! De lyckades också landa en mindre hälle strax under metern, lite torsk, samt någon enstaka katt.

Nu är Johan också på plats, som tillsammans med Hannes ta över guidningen här på Risøy, medan jag går på semester en vecka.


Tight Lines! /

Oscar & Johan,

Risøysundet