Fina fiskar trots ett blåsigt Havøysund

Havöysund visade sig från sin bästa sida i torsdags när de nya gästerna anlände. Solen sken och värmde. Underbart, detta har vi saknat här uppe. Efter informationsmötet gav sig nästan alla båtar ut på en kvällstur för att känna på grejerna och bekanta sig med båtarna. Guidebåten ihop med några fler båtar från campen gav sig iväg till en större vik som för oss är relativt outforskad. Vattentemperaturen i den här viken ligger på 7,3 grader till skillnad mot många andra platser där vattentemperaturen ligger på cirka 5 grader. Alltså mer än två grader varmare vilket gör det till en väldigt intressant plats. Det ihop med fina strukturer, branter och grynnor gör det till en plats vi vill fiska mer. Och det tog inte lång tid innan killarna i båt 4 lyckades kroka på veckans första flundra. Mitchell var den stolte fångstmannen av en riktigt grann flundra på 125cm.

Fredagen kom och vinden likaså. Förmiddagen spenderades med att drifta efter flundra på mer vindskyddade områden. Båt nummer två och fyra trotsade dock vinden och tog sig till ett riktigt hett ställe lite längre bort och detta ska visa sig vara en bra idé. Viktor som tidigare på morgonen vart förbi shoppen här på campen och införskaffat sig en halibut anti twist rig från westin (rigg för att meta med betesfisk) visar sig vara nyckeln för dagen. Han lyckas fånga ett personbästa på 129 cm samt även en mindre flundra på 75cm som fick simma tillbaka. Grabbarna i båt 2 ville inte vara sämre och även dom lyckades att landa två stycken fina matflundror. Riktigt kul och stort grattis från oss. Det betyder att det blir bad i slutet av veckan.

Sune och Lena ifrån guidebåten hade blivit tvungna att avbryta strax efter lunch på grund av sjösjuka. Det kan hända även den bästa. Men efter vila och mat var dom tillbaka på benen och taggade till tänderna. Douglas som var på land den här dagen var inte sen med att ta dom med ut i reservbåten. Dom gjorde många drifter runt ett område som tidigare producerat fina flundror. Dock var strömmen helt frånvarande och likaså flundrorna. Men dom gav sig inte, dom viste att strömmen skulle återvända lite senare på kvällen. Och som på beställning, när strömmen började tillta tog det inte lång tid innan Lena stod och drilla en fin matflundra. Dom var precis på väg att avsluta sitt fiskepass och alla vevade upp sina drag när det sög till i Douglas spö. Efter en fin fight landades en stökig men ack så vacker flundra på 147cm.

Vinden hade mojnat under dagen vilket gav oss möjlighet att gå ut på mer öppet vatten där torsken huserar. Efter lite letande hittade det härliga gänget i båt 11 ett stim med grövre fisk. Under en kort period lyckades tre av gubbarna i båten slå sina tidigare personbästa och den största av dessa torskar kunde pressa ner vågen till 17kg.

På lördagen var vinden tillbaka vilket gjorde oss begränsade i valet av fiskeplatser. Men det gjorde några tappra försök och gänget i guidebåten landade ytterligare en fin matflundra. Men när det började blåsa 15 sekundmeter valde samtliga båtar att ta sig tillbaka till campen.

Vinden ser ut att hålla i sig ytterligare en dag för att senare lägga sig. Måndag, tisdag och onsdag ser ut att kunna bli kanonfina. Vi håller tummarna och vi guider sitter och spånar på möjligheterna kring långtur. Blir det av kan vad som helst hända

Tight lines // Andreas, Douglas Jørgen

Fin flundra till gänget i guidebåten
Viktor med sitt nya PB på 129 cm
Guidebåtsgänget levererar!!
Se på den stjärtfenan. Mäktig!!