Svårflörtat i blåsten och regnet i Havöysund

Med campen full av nya taggade gäster har vi nu fiskat några dagar i varierande väder förhållanden och haft en ganska trög inledning där det längre ut har varit stökigt på havet men vi dock har fiskat på skyddade områden där förhållandena varit perfekta. Vinden har legat låst på nord ost hela veckan och skalla fortsätta likaså. Efter en mycket varierande första dag så var det ett gäng som hade hittat rätt redan på förmiddagen, Stefan och killarna i båt 8 hade redan efter 2 timmars fiske krokat i en fin fisk. Stefan som fångat stora flundror här förr var inte helt säker på vad det var han hade krokat för att fisken inte rörde en fena, men när dom börjat skymta fisken en bit under ytan så visade det sig vara en fin flundra. Fisken mätte till härliga 145 centimeter.

Under gårdagen så gick vi i samlad trupp efter flundra, förhållandena var bra, men regnet fullkommligt öste ner på oss hela dagen. Jag rattade gruppen i båt 6 och efter någon timmas nötande hittade vi rätt och en kanon flundra på 123 centimeter dundrade i sig en utav jiggarna och fick bli med hem som matfisk. Återigen hade Stefan å gänget varit igång och när vi snackades vid under eftermiddagen så berättade dom att dom hade landat en kanon flundra på 144 centimeter på morgonen.

Idag så har vindarna blåst riktigt hårt, fortfarande nord ost men samtliga båtar har vart ute och krigat. Resultatet har även idag varit blygsamt men det har kommit upp lite flundror i perfekt matstorlek och Belgarna med en fin på 125 centimeter. Imorgon ser det ut som vi kommer vara inblåsta på förmiddagen, så vi får se vilka möjligheter vi har imon.

Tight Lines// Douglas, Jørgen, Andreas