Grymma dagar i Nappstraumen!

Redan på ankomstdagen var det många som passade på att sticka ut då det skulle börja blåsa upp dagen efter, Calle passade på även han att dra ut på ett nattpass och då natten såg exemplarisk ut så var det lika bra att sticka ut för att passa på innan vinden skulle komma dagen därpå. Samtliga båtar som drog ut för ett nattpass hade det stundtals ganska trögt men överlag var det ett väldigt fint fiske med ett bra mängfiske där många torskar låg runt tio kilo.

Dagen därpå blåste det upp en hel del under dagen men vädret lugnade ner sig betydligt mer på eftermiddag/kväll då samtliga båtlag passade på att göra ett kvällspass, Martin stack ut med en av våra holländska grupper för att ställa in siktet på hälleflundra. Efter några timmar utan någon som helst kontakt bestämde dom sig för att prova en håla en bit bort och det skulle visa sig vara ett klockrent val då det 1 minut in i driften drog iväg med inte bara ett spö utan två spön samtidigt, efter en mindre kaosartad situation lyckades dom till slut landa båda fiskarna som mätte fina 91 och 105 cm. Calle som var ute för ett lite mer mixat fiske lyckades hitta fisken redan i första driften där dom hade ett riktigt torskrace från första nedsläppet till det sista med mängder av torsk på dryga 8 kilo., mitt i detta race hade dom även en hälleflundra som följde med jiggarna hela vägen upp till båten, men som tyvärr inte ville hugga. Våra tyska vänner med Reinhard i spetsen har också dom lyckats väldigt bra under veckan men många fina torskar och än så länge 4 hälleflundror där den största ligger på 130cm.

Vårt svenska gäng i båt 7 och 8 har även dom haft en riktigt fin veckan med mängder av torsk en bra bit över 10 kilo och där deras toppfisk ligger på dryga 15 kilo. Storsejen verkar också komma in mer och mer nu då vi senast igår hade ett riktgt roligt sejrace med mängder av fisk mellan 10-15 kilo.

Några båtar passade även på att fiska sent igår då det skulle blåsa upp under natten och där vårt belgiska gäng hade ett magiskt fiske med 3 hälleflundror i båten där den största låg på 126cm. Båt 7 och 8 lyckades även dom när dom i slutet av dagen också hade landat hela 3 hälleflundror.

Idag blåser det rejält här uppe och just nu ser även morgondagen tuff ut men vi laddar för en fin avslutning på Tisdag då vinden ser ut att lägga sig igen.

Tight Lines

Martin & Calle.