Veckosummering från Havöysund

Då var ennu en vecka förbi här i havöysud, veckan har bjudit på svängande väder förhållanden där det både snöat och blåst samt varit strålande solsken och vindstilla. Nu efter helgen bjöds vi på ett riktigt kanon väder där det varit strålande sol och faktiskt ganska varmt då det letat sig upp till 10 grader i luften vilket varit riktigt gött, många utav gästerna har lagt mycket tid på torskfisket dessa dagarna och resultatet har varit riktigt fint. Under måndagen så spred vi ut oss på lite olika områden, fisket var riktigt bra över allt men ett område levererade riktigt fina toppfiskar. Det var de två gubbsen i båt 11 som begav sig lite längre väster ut som dundrade i gris torskarna och det var då varsin magisk torsk på 21 respektive 22 kilo som blev dagens topp torskar. Jag själv körde boysen i båt 12 och inledde med att ratta efter torsk även vi, målet var att fylla upp lådorna och sen dundra väster ut för att runda av dagen med flundra. Vi slet upp stora mängder torsk oavbrutet mellan 5-15 kilo under dagen och när vi hade fått nog så gjorde vi som planerat och körde flundra, och redan efter 5 minuter på första driften kom det upp en fisk på ekolodet… Men efter ett sett en klockren stigare så ville den inte hugga, alla blev dock taggade i båten och koncentrerade sig lite extra, vilket gav resultat.

Efter att drivit upp på en fin tunga på 30 meter så smackade det till riktigt gött i ett av spöna, och efter att snabbt redogjort att det inte var bottennapp utan flundra, så var det darriga ben runtom i båten. Fisken bjöd på en riktigt go fajt och visade att den var av bra storlek, men efter några rusningar och några tunga minuters pumpande så kunde jag landa en super fin flundra på 147 centimeter och glädjen i båten var helt obeskrivlig.

Under tisdagen så var killarna i båt 2 fast beslutade om att runda av veckan med en fin flundra, dom hade full koll på vart dom skulle fiska och höll sig till planen utöver hela dagen, men med det sjukt varierande lufttrycket under veckan så har flundrorna varit lite svårflörtade, detta stoppade dock inte boysen från att lura upp en fin fisk. Efter timmars gnetande och lite trubbel med hårdare vindar som hälsade på under eftermiddagen så hittade dom tillslut rätt och kunde smacka upp en kanon fisk på 128 centimeter!

Nu laddar vi om för en ny vecka med nya möjligheter

Tight Lines// Douglas, Jørgen, Andreas