Stökig och tuff vecka på Å

Nu har ytterligare en vecka gått har på Lofoten Å,

Veckan som Varit har bjudit på hårda vindar ifrån väst till öst. Detta har gjort fisket väldigt svårt och vissa dagar omöjligt,

men som vi skrev i tidigare nyhet har vi gjort vårt bästa under de dagara / timmar som givits till oss, Torsdag kväll och natt var vädret helt underbart och det var grabbarna i Båt # 2 som lyckades under den kvällen landa en dröm fisk på hela 155cm.

I övrigt landade vi i guidebåten 4 hälleflundror i mindre kalibern de andra båtarna landade fint med fisk både hälleflundror och torskar samt att två båtar som valde att fiska efter sej där med ett grymt resultat många stora sejar mellan 8-12 kg och några få toppar närmare 14 kg.

Fredag och lördag blåste det så pass att de allra flesta båtar stannade i hamn medans vissa valde att gå ut och fiska land nära med ett lite sämre resultat.

under söndagen var vi ute igen i ett ändå väldigt behagligt väder efter kraftiga vindar från föregående dagar, Vi i guidebåten valde att rikta fisket efter torsk på förmiddagen vilket var lite svårare under första timmarna, det var mängder med fisk på lodet men vi fick dem inte till att hugga på våra beten, efter några timmars fiske bestämde vi oss för att stanna på en plats till i jakten på aktiv fisk innan vi skulle ge hälleflundran en chans innan dagen var till ända, På denna nya plats stod det mycket riktigt fisk men denna gången var de verkligen i hugget och vi i båten hade trippel hugg på trippel hugg, det räckte med 3 små drifter innan vi hade fyllt på vår ranson med torsk för dagen. Det var i mycket fin storlek fortfarande för att vara inne i juni månad med många fina bitar på 8-12 kg och ett par större upp emot 18 kg. Nu när vi bestämde oss för att avsluta dagen efter torsk och påbörja fisket efter hälleflundra, så säger Å veteranen Hans Börjesson som åker med oss i guidebåten denna vecka tillsammans med vännen Mathias, i samma sekund att när han nu har sista fisken på kroken att detta är nog ingen torsk och mycket riktigt kommer dagens första hälle i guidebåten på fina 86 cm.

Väl på plats hör vi hur det gått för övrig båtar som fiskat efter flundra under dagen och för vissa båtar hade det definitivt gått riktigt bra där en av båtarna var André kapten som lyckats landa hela 9 flundror varav de flesta var lite för små men ändå 9 flundror är riktigt bra!

Måndag förmiddag kom det mer vind igen och båtarna fick stanna i hamn en nu en gång.

Under tisdagen var vädret mer lovande och båtarna körde en tidig sista dag på havet,

André som styrde guidebåten under tisdagen har idag haft sikte inställt på hälleflundra med ett helt magiskt resultat och avslut för veckan med skit väder där de har lyckats landa hela 6 flundror med en grym topp på 147cm!

vi hörde också av en av båtarna att de har tappat ett Monster vid båtkanten ( uppskattad minst 180 cm ) under landnings försöket, denna gången vann fisken innan en officiell mätning kunde göras men får endå säga att det är en grym upplevelse med att skåda en sådan fisk som grabbarna fick göra.

Nu laddar vi för ny vecka på Å

Tight Lines

Alexander Lindgren, André Starkenberg & Tobias Moberg