Storflundrorna fortsätter rulla in i Havöysund

Efter en riktigt lyckad dag i lördags styrde vi återigen på söndagen mot nya områden i jakt på dom riktigt stora flundrorna. I ostliga vindar på 10 m/s så valde vi att fiska ett skyddat område från vågorna men fortfarande ett riktigt hett ställe som brukar hålla STOR fisk. Väl på plats tog det inte mer än någon minut innan första flundran dök upp på ekolodet, jag sa till alla att vara beredda och mycke riktigt så smackar det till riktigt ordentligt i Stefans jigg och spöet bockade sig ner i handtaget, men tyvärr klev fisken av direkt efter krokningen, synd som det var grämde vi oss inte så mycket över det för då vi precis hade börjat så fick vi upp hoppet mellan båtarna till max. Vi krigade på i dom hårda fallvindarna som tryckte ner över bergskanten och det dröjde inte mer än någon timma innan det skulle ge utdelning på riktigt…

Driften började närma sig en riktigt fin kant från 35 meter ner till 45 där fisken helt klart borde stå, i full koncentration att hålla båten i vinden så vänder jag mig mot ”Kryckan” vars spö började böja sig mer och mer, jag tittade snabbt på ekolodet och fick syn på ett maffigt eko som hade vart upp å vänt vid betena och jag fattade att han hade en stor fisk på kroken. Efter ett kraftigt mothugg så blev det riktigt stumt och linan började fullkomligt spruta ur rullen… Efter en hård fajt där det fanns mycket som hade kunnat gå fel i de hårda fallvindarna så lyckades fick jag endå tillslut dratt igenom kveitekroken på en riktigt fin fisk på 166 centimeter, stämningen var helt magiskt i båten. De andra båtarna som fiskade med oss i området gratulerade till en fantastisk första flundra för ”Kryckan” och alla var nu galet spända för vad som nu skulle hända, det dröjde inte länge innan Jönsson i Båt 6 kontaktade oss och sa att dom precis skulle landa en riktigt grov fisk. Jag skulle precis lägga en ny drift så jag gled över till boysen i 6an för att plåta och kommer över i precis rätt stund när Jönsson står med en grym fisk på kveiterepet och håller i för glatta livet när den dansade runt i vattenytan. Lars som fångade fisken var i extas och dom mätte fisken till 173 centimeter som blev ett nytt riktigt respektabelt PB för Lars, helt magiskt fiske.

Ett par andra båtar la mer energi på torskfisket under denna dag och hade helt klart ett riktigt lyckat fiske med mycket fina torskar i fin matstorlek som stod och gömde sig under sej stimmen, och våra gäster från Litauen lyckades även knipa en sej på fina 11 kilo samt en på 8 vilket är välkomna bonusfiskar under ett trevligt torskfiske.

Under gårdagen så ökade vinden något men blåste fortfarande på öster ifrån, fisket skall ha varit segt under dagen för de flesta och det var något av en liten mellan dag då det var svårt att hitta bra ställen att fiska på i vinden. Men i guidebåten så fick Stefan en riktigt bra chans då det strax efter lunch klev på en riktigt fin flundra för han, han fightade den hårt under en halv minut men tyvärr så lossnade den… Idag och andra sidan så hade vindarna lugnat ner sig en smula och vi har kunnat fiska på riktigt gött igen, båt 5 och 6 återvände till det område som tidigare levererade stor fisk, och vi i guidebåten körde lite torsk på förmiddagen och flundra efter lunch. Vi hittade på torskarna direkt på morgonen och köttade på med ett riktigt gött fiske där vi slet upp bra mycke fina torskar i perfekt matstorlek 4-8 kilo. Där efter så var det bara flundra på schemat, vi gnetade på i ett par timmar utan någon lycka, men på dagens sista ställe så smackade ”Kryckan” återigen på en flundra som stökade riktigt ordentligt med han. Och med tanke på att den var så stökig så ville han lämna över spöt till Berra som inte hade fått känna på någon flundra än och efter att Berra bärgat upp fisken snyggt till båten så kunde vi landa veckans sista fisk på 107 centimeter som blev en magisk avslutning på veckan för killarna. I båt 6 så gick det återigen hett till när Lars står och latchar med sitt lättare spinnspö och en liten jigg, efter att ha kastat en stund så tog det bara tvär stopp för han på den lätta utrustningen och han kände sig lite maktlös, men efter att fisken fått trötta ut sig efter några riktigt fina rusningar så kunde boysen bärga en kalas fin fisk på 123 centimeter!

Nu laddar vi batterierna för en ny vecka och fler monster fiskar!

Tight Lines// Douglas, Jørgen, Andreas