Som titel säger, ett sjukt flundrafiske här på Vesterålen! Men först måste jag ta det från början..
De senaste två veckorna här på Vesterålen så har vi haft företagsevent och andra special arrangemang där vissa grupper bara fiskat 2-3 dagar – så var det även denna veckan och när familjen Munde packade ihop efter ett par fantastiska dagar så var det nu bara Urban och Daniel kvar på campen. I söndags var de ute på västkanten där Daniel lyckades lura upp 3 hälleflundror på endast 1 timmes fiske, samtliga föll för den nya Westinjiggen Sandy Andy 300gr sedan fick de avbryta pga av vädret. Urban däremot lyckades landa en storsej på 12 kg och putsade på sitt personbästa ännu en gång!

Igår skulle jag hänga med dem på en rejäl flundrasatsning men när jag mötte Daniel så berättar han att Urban kommer tyvärr stanna hemma då han var rejält krasslig.. Synd för honom med tanke på vad som hände sedan… Vi drog iväg och började söka av ett område, de kändes dock inte helt rätt så ganska snabbt beslutade vi oss för att åka vidare. Väl på plats så var känslan helt annorlunda, perfekt drift, här måste det bara smälla! Och inte långt efter på första driften så står Daniel med ett härligt spöböj och det var ingen tvekan om att det var hälleflundra! Vi lyckas landa den, tar någon snabb bild för att sedan returnera den!

Eftersom vi fiskade på bara 10-15 meters djup så gick jag över till spinnfiskeutrustningen och inte långt efter stod även jag med dagens andra hälleflundra! Efter detta så fortsatte racet under dagen och vi såg även totalt 4 hälleflundror som följde med hela vägen upp till båten varav ena lyckades Daniel kroka och landa som mättes till 105cm! Vi tappade även ett gäng flundror till samt en av bättre kaliber men vi kunde ändå runda av dagen med hela 11 landade hälleflundror där vi endast behöll en för den kulinariska upplevelsen och släppte tillbaka de 10 andra!

Catch & Release for the win!

Det var ingen tvekan om att den nya jiggen från Westin som heter Sandy Andy 300gr var det som gällde! Även 150gr modellen var grym på spinnspöt samt nya Crazy Daizy 185gr! Har du inte testat spinnfiska hälleflundra tidigare så kan vi starkt rekommendera detta fiske! Otroligt kul och effektivt! Vi landade även ett par mindre torskar som spydde upp kungstobis, vilket antagligen var anledningen till varför vi hade ett sånt grymt fiske med denna jigg som är en kungstobis imitation!

En båt, 11 landade hälleflundror, ingen dålig avslutning på en redan grym vecka här på Vesterålen!
Välkomna hit!
//Johan Mikkelsen