Destinationen med ett fantastiskt allroundfiske – Vesterålen!

Vesterålen är en av våra nyare camper i Nordnorge, och för varje dag som går så lär vi oss mer om detta fantastiska fiskeområde! Inte nog med att boendet håller absolut högsta klass men även fiskemässigt så är det få destinationer i Nordnorge som kan bjuda på ett sånt grymt allroundfiske med riktigt bra genomsnitts vikt på samtliga arter!

Nu spolare vi tillbaka bandet till gårdagens långtur som bjöd på både storflundra, fina torskar, långor och storsejar!
Vinden hade mojnat av och den ända båten på campen bestod utav familjen Munde som drog iväg tidigt på morgonen för att testa på fiskelyckan. Nästa gäng kom nämligen en dag senare dvs. denna dag! Efter att ha språkat med killarna från Boden som bilade upp och dubbelkollat väderleksrapporten så besluta vi oss för att kast oss ut på havet så fort de anlände till campen. Klockan blev 15.00 innan vi stod redo i båten och tog sikte mot horisonten där vi haft bra fiske tidigare. Halvvägs anslöt sig familjen Munde som då berättade att de landat en mindre flundra tidigare under dagen samt fångat en del fin bergstorsk men nu var dom redo att bli med ut på långturen!

Klockan var närmare 16.30 innan vi äntligen var framme, och vinden var nästintill obefintlig. Nu började fisket!
Innan jag ens hade instruerat färdigt till Daniel i båten så stod han i ett kraftigt spöböj! Torsken var i full jakt och dagens först blev en fin 13 kilos. Vi fortsatte så och snart putsades personbästan efter personbästan. Och i slutet av första driften kunde Urban stoltsera med ett nytt Personbästa på 16,5kg! Vi förflyttade oss sedan ett par sjömil och Daniel lyckades sedan lura upp en torsk på 17,5 kg och strax efter tappar han en större strax under båten. Det landades också ett par långor runt 10kg med största på 12 kg till Urban! Inte långt efter har Daniel en storsej vid båtkanten på 8 kg och man kan inte annat än njuta av detta fantastiska fiske där nästan alla fiskar är mellan 10-20kg!

Vi hade fiskat i drygt 3 timmar nu och plötsligt hör jag på radion att Hanna ropar -HALLÅ! är det någon där? Jag svarar -Ja, båt 2 här, kom!
-Vi behöver nog lite assistans här, eller nej förresten det är okej nu…
Jag frågar då vad hon menar och får som svar att de precis hade säkrat en hälleflundra på 175cm som låg längs sidan av båten. Kunde knappt tro att det var sant, det var ju deras första tur till Nordnorge och nu har de lyckats säkra en 175cm hälleflundra vid båtkanten?! Vi ligger knappt ett stenkast bort så vi åker över och ser att hela familjen står och beundrar Henriks stora hälleflundra! Man kan inte annat än att lyfta på hatten och gratulera till en fantastisk prestation! Vilken succé!

Några snabba bilder senare så fick vi se när den simmade ner till djupet igen. Det här området har verkligen potential, vilka storfiskar och man vet aldrig vad som kliver på kroken här ute!

Vi fiskade en timme till innan ”Flundrabåten” bad om att avsluta fisket trots att vi bara varit ute här i 4 timmar, men dem hade ju trots allt varit ute och fiskat i 12 timmar nu och efter flundran så kunde de liksom inte bli bättre så vi beslöt oss för att åka tillsammans tillbaka till campen igen. Men vilken fantastiskt inledning för de nya gästerna!

Kan starkt rekommendera att åka hit om man tycker om att variera sitt fiske efter flera olika arter men ändå ha chans att fånga riktigt stora fiskar av samtliga arter! Jag är övertygad om att vi kommer se fler stora fiskar från den här destination, frågan är om det är du som står bakom spöt eller en av våra andra gäster på campen!? Upp till dig!

Varmt välkomna till Vesterålen!
//Johan Mikkelsen