150+ x 3 på en dag i Havöysund!

De nya gästerna som anlände i onsdags välkomnades av ett hårt väder. Men humöret var ändå på topp då väderprognosen lovat bättre väder för resten av veckan. På torsdagen gjordes några tappra försök efter flundra i närområdet. Några stötar och följare gav mersmak. Under fredagen gick guidebåten efter torsk och hade ett strålande fiske. Vi hittade torsken under sejstimmen vilket är ett väldigt spännande och intensivt fiske. Lådor fylldes och armar tröttades ut. Under denna dag kom även veckans första flundra upp. En fin matflundra på 104cm

Nu till dagen med stort D. Lugnt vatten och första långturen på ett bra tag kunde gå av stapeln. Två båtar gav sig iväg med ett mål i sikte; stor flundra. Vägen dit var ren njutning och alla gäster var taggade till tänderna. Första drifterna görs och kontakt sker nästan omgående. Vi får förstärkning av ytterligare två båtar från campen vilket bara är positivt då området vi fiskar är stort. Första hugget hänger i luften och det dröjer inte länge förrän det sprakar till i VHFn. Glädjerop, en magisk flundra på hela 150cm till en av de nyanlända båtarna under första driften.

Från en början driftade vi med drivankare men senare på dagen kom strömmen vilket gör att riktigt fina drifter kan läggas över detta mytomspunna flak. Gästerna i båten hålls på tå då havskatterna är framme och sliter våra sejar i stycken. Sen blir det helt tyst. Inte ett pet. Hett. Lång drift. Det grundar upp. Och på lodet ser vi ett stort eko, nästan som att botten lossnar. Jag spänner blicken i Pelle, försöker spela lugn. Han förstår att något är på gång. Flundran följer hans sej men vänder ner igen. För att några sekunder senare vända upp. Jag vänder mig och ser hur Pelle gör ett riktigt hädanfärdsmothugg (blir stolt bara jag tänker på det) och så är kampen igång. Spöt som böjs in till handtaget skvallrar om att det är en finare fisk i andra änden. Pelle kämpar och lyckas vända flundran, den kommer upp intill båten. Den är stor. Men stökiga vågor och en bråkig flundra gör att den inte kan landas, den vänder ner igen. Rullen skriker när flundran går mot botten. Detta upprepar sig ytterligare en gång. Tredje gången gillt och flundran är landad. Lyckan är total. En helt magisk flundra på 159 cm är säkrad. Vilken fight och att kunna se flundran på loden innan den högg var en riktigt pulshöjare.

Dagen lider mot sitt slut, vi i guidebåten börjar bege oss hemåt men vi hinner inte komma långt innan vi får meddelande om att ytterligare en helt fantastisk flundra på 168cm landats. Wow, vilken dag.

Väl hemma får vi reda på att det även dragits fin flundra på 135 cm i närområdet.

Vilken dag vi haft. Det är det här det handlar om. Det här är anledningen varför man tar sig hit.

Tight lines/ Jörgen, Douglas, Andreas

 159 centimeter till Pelle

 150 centimeter till Reidar

168 centimeter till Jönsson

Underbar fisk på 135 centimeter!