Underbart väder och kanon fiske på Å

Efter ett litet uppehåll med gäster här på Å har vi nu fått en grupp på 3 personer som består av Gunnar, Henrik och Johan.

fisket för herrarna har varit helt magiskt under de första två dagarna där dag ett bjöd på ett fantastisk torsk fiske under förmiddagen, efter lite letande på morgonen hittade vi på ett stort stim med torsk med en helt grym snittvikt där de flesta fiskar låg mellan 8-12 kg men med ett par riktigt fina topp fiskar på 18,2 samt 19kg. Efter bara en timmas fiske så var alla lite små möra i armar och kropp så vi tänkte att vi åker och testar ifall vi kunde få en hälleflundra. Efter ca 20 minuter i första driften så small det ordentligt för Johan och det skrek ordentligt i rullen innan ett bra mothugg kom, kampen var riktigt god från denna fisk med ett par riktiga fina rusningar ner till botten innan vi kunde landa fisken den mätte hela 120,5 cm.

André var också ute och fiskade med Tobias efter hälleflundra där de lyckades landa 2 st varav en var 81 cm samt en mindre som fick simma vidare.

Dag#2 körde André guidebåten och där de skulle fiska efter hälleflundra där de fick stolpe ut flera gånger under dagens fiskepass, Men så bestämde de sig för att stanna och ta några torskar innan dagen var över.

Jag och Tobias bestämde oss också för att köra pass efter flundra under dagen. vi hade turen på vår sida denna gången där jag lyckades landa en fin flundra på 130 cm som fick simma vidare efter en snabb mätning och fotografering, Bara minuten senare drar Tobias på en fin flundra han med som mäts till 102 cm som fick avsluta vår dag.

nu fiskar grabbarna sista dagen för deras vistelse här på Å och målet imorgon är återigen Hälleflundra med lite mer vind en tidigare dagar så då får vi se vad havet har att erbjuda.

 

Tight Lines Å

 

Alexander Lindgren, André Starkenberg & Tobias Moberg