Lugnet efter stormen och svårflörtat i Havöysund

Under slutet av förra veckan tilltog vindarna och vi hade ett antal riktigt tuffa dagar, bland annat en hel dag på land följt utan några tappra försök på hälleflundra samt spätta. Jörgen var ute och guidade efter rödspätta, med förhoppningar på att lyckas dra en till gapeflundra där vi tidigare vecka lyckades lura upp en sådan, och oj till vår förvåning gick det fler på samma fläck och en utan våra två Belgiska gäter lyckades dra en helt otrolig dubble på två gapeflundror samtidigt där den större var hela 40 centimeter lång, vilket är en riktigt fin sådan.

Igår inledde vi den nya veckan och igår bjöds de nya gästerna på fina väder förhållanden och mängder med torsk! Målet var att fylla lådorna med torsk i världsklass och väl ute på stället så var det fantastiska mängder torsk, som efter 8 timmars fiske sög musten ur boysen, så att kvällen spenderades med att snygga iordning fina torsk filéer med ett par kalla pilsner.

Idag är vädret fortsatt riktigt fin och solen lyser på oss, dagen inleddes i jakten på stortorsken och enligt rapport skall medelvikten vara rätt fin där ute idag så att vi håller tummarna för ett par riktiga grisar, så mer om det i nästa rapport.

Tight Lines// Douglas, Oscar & Jörgen