Blåsig uppdatering från Havöysund

Under den senaste tiden från att gästerna för denna veckan anlände, så har vädret nästan varje dag gjort det snarare ofiskbart. Torsdag första fiskedagen så var det tillräckligt bra för att ligga och fiska skyddat från de väst-nordvästliga vindarna nära campen, men de timmarna på havet gav dessvärre inget resultat i det tuffa vädret. Fredagen var totalt bort blåst och vi var på land och väntade på att vindarna på 20-25m/s skulle försvinna. Under lördagen så la sig vindarna runt 10 m/s vid elva tiden, så samtliga båtar begav sig ut för att fiska flundra och diverse nära campen i den mån det gick, detta resulterade i en liten fin matflundra till gubbarna i båt 6 vilket var mycket välkommet. Under kvällen så lyckades vi trotts litet antal folk få till en riktigt smarrig kungskrabbe buffé, så kvällen spenderades med hela gänget på hotellet i samspel med fantastiskt läcker kungskrabba och några kalla öl.

Idag så lovades det hyggliga förhållanden vindmässigt på morgonen/förmiddagen vilket gjorde att vi begav oss ut och fiskade klockan 06:00, vi stack till ett område öster över för att fina torsk men vi var tvungna att bege oss hemöver 13:00 då vinden skulle återigen upp i 18m/s. Till allas lycka så var det riktigt stora mängder torsk där, dock av mindre storlek men det gjorde absolut ingenting då alla tyckte det var fantastiskt bara att äntligen kunna komma ut och dra lite fisk, men nu blåser återigen vindarna riktigt starkt och vi får under morgondagen vänta ut vinden innan vi beger oss ut till havs.

Tight Lines// Douglas & Jørgen