Slut på säsongen i Nappstraumen

Då var säsongen över för i år här i Nappstraumen. Sista veckorna har vissa båtlag kört hårt efter flundra inne i Nappstraumen när vädret varit för hårt för att åka några längre turer. Men fisket har varit trögt och flundrorna verkar inte riktigt kommit in i strömmen än. Vattentempen är nog förklaringen på det då vi fortfarande har mellan 10-11 grader i vattnet vilket är ovanligt varmt för att vara mitten på oktober.

Däremot har vi kommit ut på några fina torskfisken den senaste tiden trots hårt väder där vi landat mycket fin fisk med en toppfisk på hela 16 kg! Det har varit mycket letande innan vi väl hittat fisken men när vi väl hittat dom har det varit väldigt mycket fisk på små områden vilket resulterat i riktiga race med många dubbel och trippelhugg.
Vi har även lagt en hel del tid på spättafiske när vi varit begränsade av vädret. Fisket har varit riktigt bra och vi har landat många fina fiskar mellan 1-1,5 kg

Men för att summera säsongen 2018 så kan vi bara säga, otroligt bra! Vädret har under hela säsongen varit sämre än vanligt med mycket vind i hela Nordnorge men trots det så har vi här på campen landat 4 flundror över magiska den magiska gränsen 2 meter! Inte nog med det har vi fått ett helt gäng som ligger strax under 2 meter.
Torskfisket har varit stabilt hela säsongen men är så klart som hetast i mars-april när skreitorsken är här. Toppfisken för i år vägde in på grymma 27,5 kg!

Nu packar vi ihop för i år och laddar om för nästa säsong, vi ses då!

Tight Lines! 

André Starkenberg