Storflundra i Vesterålen!

Denna vecka har varit riktigt tufft väder och vi har fått kämpa oss ut i flera meter höga vågor och horisontellt regn. Fisket har därför varit svårt eftersom det är väldigt svårt att hålla bottenkontakt och känna fisk i sådana vågor men gästerna har inte gett sig utan var fast beslutna att inte ge upp och belöningen kom igår när vädret hade lugnat ner sig.

Båt 1 med Göran Sandell planerade att åka västerut och försöka ta sig till de yttersta grynnorna men bestämde sig för att vända tillbaka pga. att det var alldeles för stökigt för att kunna fiska effektivt. De valde en grynna som har varit bra med torsk innan och utanför ett område som har leverarat flundra tidigare. Eftersom det blåste sydlig vind bestämde de sig för att lägga sig utanför grynnan och driva upp på den. Efter de hade drivit ett tag och började närma sig grynnan, högg det på Görans metade sej strax ovanför botten. I början så kändes den inte så stor och alla i båten trodde det var en stor torsk men efter att Göran hade fått upp den runt 20 meter fick alla i båten en chock! Fisken gjorde en karaterusning till botten och det enda Göran kunde göra var att hålla hårt i spöet med sina bygghänder medan rullen tömdes på lina! Hans son William sa till alla i båten att veva upp. Alla i båten visste direkt att det var en stor flundra och kampen var igång! Efter att flundran simmat ner till botten kunde Göran knappt rubba den och pressade allt han kunde. Till slut började han känna att den släppte från botten och nu var det bara att pressa. Men hon gav sig inte så lätt och efter ett par rusningar gav Göran över spöet till William som började pumpa in den. Men den gav sig inte och både Lars och Marcus som är här uppe för första gången fick också känna på havets drottning! När fisken tillslut bröt ytan kunde den snabbt säkras och det var dags för mätning! Flundran mätte 177cm och efter ett par schyssta bilder fick den åter simma ner i djupet! Stort grattis Göran till en fantastisk fisk och grymt jobbat av alla i båten!

 

Flera av de andra båtarna hade styrt till västsidan och trotsade det stökiga vädret. De hade stött på storsejen och landat ett flertal fina fiskar och även ett par schyssta torskar uppemot 12kg hade sett insidan av båten.

 

Idag är det sista dagen och gästerna är riktigt taggade!

 

Tight lines!

Marcus Eriksson & Oscar Lundahl