Tuffa vindar men fint fiske i Nappstraumen.

Trots att lågtrycken har avlöst varandra denna vecka så har i lyckats sticka ut för lite mixat fiske korta stunder emellan stormarna.

Första dagen var det ganska stökiga förutsättningar med stökig sjö och tuffa vindbyar vilket gjorde fiske väldigt svårt, men skam den som ger sig. Efter mycket kämpande och ett stort tålamod så la sig äntligen vinden på eftermiddagen vilket gjorde förutsättningarna optimala, och helt plötligt började huggen avlösa varandra. Martin som var ute med grupp de wolde ifrån cordes travel hittade tillslut mängder med både torsk och sej på en 40 meters platå, det var så mycket fisk att gästerna inte ens hann ner till botten, både torsken och sejen hugg på rejält redan halvvägs ner och samtliga i båten stod med spöböj flertalet gånger under den kvällen.

Frode med vänner stack ut väldigt tidigt på fredagsmorgon, då det var lugnet före stormen med spegelblankt hav och optimala förutsättningar. Det tog inte speciellt långt tid för dom att hitta mängder med betefisk på en 23 meter topp och finns det småfiskar finns det också stora fiskar. Mycket riktigt så började det smälla på rejält redan ifrån start och dom fick flera fina torskar runt 10 kilo och även en hel del fina sejar. Mitt i detta torskrace small det även på en fin hälleflundra på 94 cm, och strax efter det var det dags att smyga in på mer skyddade områden då vinden började tillta.

Trots vindarna här i Nappstraumen så har gästerna ändå kunna fiska på flertalet platser där dom fått fina rödspättor på en bra bit över 50cm och även torsk. Vindarna ser ut att ligga på ett par dagar till, men måndag och tisdag ser just nu lovande ut så då hoppas vi kunna komma ut på lite längre turer och vi siktar givetvis på rejäla spöböj och ett gott humör.

 

 

 

Tight Lines

Martin Bamberg