Rusning på rusning i Havöysund!

De siste to dagene i Havöysund har levert bra med fisk, og faktisk et stabilt väder! Svakere vinder fra 3-7 sekundmeter var ingenting å klage på etter skitväderet vi har hatt tidligere i år. Men kaldt var det da dimman slo til på Tirsdag. Heldigvis ble ikke fisket nevneverdig påvirket av det litt kaldere väderet som sig inn. Store mengder med betesfisk av typen sei og tobis satte virkelig fart på flyndrene lenger söderut, og spinnfisket med sandeels har värit heftig!

Tirsdag formiddag satte Guidebåten snuten ut mot kantene for å dra opp litt mattorsk på dypkantene. Det var vanskelig å finne de, men etter litt leting dukket de opp. Men Julian fra England fisket sin jigg utrloig näre bunnen, og plutselig sa det tverrstopp. Han var helt sikker på at han satt fast i bunnen, helt til det begynte ruse ut. Det var veldig mye ström, og vi fisket på 85 meters djup og fisken i andre enden brukte dette til sin fordel. Men Julian gav ikke opp! Etter en fin fight så begynte fisken å vise seg, og opp kommer det en flyndre fra 85 meters djup! Man trodde nok denne var större en de 116 cm som ble målt, men den gav en virkelig god fight! Den fikk svömme fint tilbake etter et par fine bilder.

Etter torskfisket skulle vi kjöre ned på hälleflundreplassene, og vi sendte ut et flöte direkt når vi kom frem. Da alle sto og rigget opp jigger og rigger, så skulle flötet til Julian dykke rett under! Han strammer til bremsen, vever inn snabbt og lyfter godt inn. Fish on! En sinnsyk rusning, og Julian hadde på sin garantert störste fisk denne vecken. Etter å ha rust avgårde 30-40 meter, så får Julian vevd inn 4-5 meter, da den igjen svömte avgårde. Dessverre i den andre rusningen, lösnet sirkelkroken og frustrasjonen var et faktum. Like etter skulle Nigel sin jigg bli innhalert og han fikk et riktig fint spöböy! Etter å ha drillet inn fisken, ble den fint sikret og tatt ombord i båten, og målt. En fin flyndre på 112 cm fikk sin frihet tilbake! Båt 12 lykkes å lande en pen flyndre på 145 cm på spinnutrustning, og flere fisker over 130 cm samme dag.

På onsdag var det ulike målsettinger på de ulike båtene. Båt 5 gikk ut for å finne litt torsk, og jammen ble det resultat! Flere fine mattorsker på rundt 5 kilo og opp til 15 kilo. Men hovedfokus for de aller fleste var jo nemlig flyndre. Vi skulle ut og teste et sted vi ikke har fisket på siden tidligere på sesongen, og det leverte kan man si! Hollenderene i båt 3 lykkedes å dra opp 7 flyndrer i samme driften, med en topp på 139 cm! alle fiskene fikk svömme tilbake igjen til det store dyp. I Guidebåten skulle Gary kroke i et riktig monster. Men etter flere rusninger og tverrstopp, klyv den dessverre av. Det samme hendte med Nigel. Riktig utur kan man si. Vi har også hatt besök av Paul Stevens fra Sportsquest Holidays, som fisket sammen med noen av sine venner. På eksakt samme sted skulle kompisen Andrew kroke i sin livs fisk! En fantastisk flyndre på 174 cm ble landet og sikret. Svenskene i båt 7 mistet også en gigantflyndre, kun noen distans fra campen. Det sies at denne var lett over 180 cm, da de fikk se fisken, men rakk aldri å sette kveitekroken för den begynte sin ferd ned igjen…

Det har värit en fantastisk trivelig uke og hyggelige gjester. Uken ble avsluttet med det obligatoriske PB-badet for mange av våre svenske gjester. Godt jobbet! Men nå er det klart for en ny uke i Havöysund, og väderet ser så her ut. Det skal blåse en hel del i morgen kveld, men lördagen ser upåklagelig fin ut. Vi krysser fingrene for at vi kommer oss på langtur!

Tight lines // Jörgen Zwilgmeyer, Douglas Dahlberg