Tripeldrilling i Vesterålen

I lördags var Calle ute och guidade en grupp från England där de kom överens om att testa om det var någon hälleflundra i farten. Flundrorna lös med sin frånvaro, men plötsligt började det dyka upp torskstim efter torskstim på lodet. Vid ett antal tillfällen var det både dubbel och trippel drillning i båten med fina torskar och någon långa som fick syna insidan av båten. Riktigt roligt! För de andra båtarna kom ett antal fina torskar samt två mindre flundror på 87 samt 95 cm. Några fina 10 plus sejar med en grym toppfisk på 15 landades också under dagen ute på topparna på västsidan. Vädret denna vecka har än så länge inte varit på vår sida vilket har gjort det svårt att fiska effektivt på de platser som vi har velat. Första dagen valde två båtar att ta ett snabbt pass ut på långturen när vindarna lugnade sig lite. De hann bara med att fiska ett fåtal timmar men lyckades trots allt landa fina torskar med toppar på 17 kg, några fina långor samt några 10 plus sejar. Idag blåser det på bra och endast två båtar är ute och testar lite precis i närheten av campen. Från och med imorgon, måndag, ser prognosen bättre ut och vi håller tummarna för att kunna komma ut på långtur inom de närmsta dagarna. Stay tuned!

 

Tight Lines//

Calle Hjelm & Oscar Lundahl