Sommarsol och storflundra på Å!

Sommarvädret rullar vidare här på Lofoten och vi njuter av vädret och trots att det just idag är lite regnigt och grått ute. Tidigare dagar har solen skinit på oss för det mesta och även kommande dagar ser riktigt bra ut.
Fisket då? Jodå det rullar på som vanligt. Under torsdagen var många av båtlagen ute efter hälleflundra. Förhållandena var perfekta med näst intill ingen vind och strålande sol, det nästan luktade storflundra. På radion rapporterades det gång efter gång om fina flundror som landades och mätte in på omkring metern. De riktigt stora fiskarna verkade inte vilja nappa tycktes det men framåt dagen rapporterades det om en riktig kanonfisk på 152 cm från ett av båtlagen som kört en tur norrut på västsidan Lofoten. Det blev dagens toppfisk bland många andra fina fångster.

Fredagen bjöd på liknande förhållanden och det kändes stekhett när vi kom ut och lade dagens första drifter. Fisket var lite trögare än dagen innan men trots det så lurade Nikolaj upp ännu en riktigt fin flundra på 155 cm, bara en centimeter från personbästa för vår danske kollega. Vi har de senaste turerna fiskat mycket med waterwolf-kamera. Det är riktigt kul att kunna kolla igenom filmerna och se hur mycket fisk men haft efter sitt bete (lite frustrerande ibland också…) Men man kan lära sig en del om hur man ska fiska för att få så bra resultat som möjligt. Vi har även sett på filmerna att det på vissa platser är väldigt mycket mindre hälleflundror vilket lovar gott för kommande säsonger.

Lördagen blev en kortare fiskedag med tanke på kvartsfinalen kl 16:00 som givetvis alla skulle se på storbildsskärmen i restaurangen. Resultatet där behöver vi inte nämna men kort sagt så gick fisket betydligt bättre än vad fotbollen gjorde.

Nu väntar vi på att nästa gigant ska landas här på Å och det känns som att den är riktigt nära nu!

Tight lines!  

André Starkenberg, Alexander Lindgren och Nikolaj Hjorth