Monsterflundra avslutade veckan i Vesterålen!

I onsdags var det den sista fiskedagen för gästerna här i Vesterålen och när de kastade loss och körde ut var Kenneth och de andra i båt 4 helt omedvetna om att det skulle bli en dag som de aldrig kommer att glömma!

 

Planen var redan spikad dagen innan att åka västerut eftersom de hade haft både fint torskfiske och flundra fiske där de tidigare dagarna. Tre båtar styrde västerut medan de andra båtarna som hade haft bra fiske längre söder ut, åkte tillbaka dit. Det började bra för de flesta båtarna med många fina torskar och när dagen började gå mot sitt slut ropade båt 4 på radion att de hade krokat något stort! Kenneth kände direkt att det här var en flundra i bättre storlek och sa till de andra i båten att den här fisken kommer ta tid att få upp och mycket riktigt gjorde det de. Den gjorde ett par rusningar till botten och det ända Kenneth kunde göra var att hålla i spöet allt han kunde medan han såg linan tömmas från rullen. Det var flundran som bestämde och det visade den ganska snabbt! Efter runt 20 minuter med 3 bottenrusningar kunde Kenneth få in den till båten och Lars stod förberedd med kvitekroken i högsta hugg. När den kom upp till båten tappade alla hakorna. Flundran som kom upp var mycket större än vad de trodde och även om de var chockade kunde de ändå säkra den snabbt och smidigt och la tailrepet runt stjärten på flundran! Efter den hade säkrats kunde Kenneth och alla andra i båten pusta ut och bara njuta en stund av den fantastiska fisken. Efter att ha samlats sig lite var det dags för mätning och fotografering! Flundran mätte upp till hela 198 cm och enligt tabell runt 100 kg! En helt fantastisk fisk som man bara kan drömma om! Det blev ett snabbt möte med flundran innan Kenneth valde att släppa den och den var ivrig att få simma tillbaka ner i djupet igen.  Stort grattis Kenneth Kyldahl och grymt bra jobbat av Jonas och Lars som gjorde det möjligt att kunna säkra flundran!

 

De flesta andra båtarna hade under dagen fyllt sina backar och haft ett riktigt fint torskfiske även en och en annan flundra hade kommit upp. Så nu var det dags att vända båtarna hemåt och förbereda hemfärden till Sverige.

 

// Marcus