Sejrace och fina flundror på Risöysundet

Under helgen tog Martin ut den trevliga familjen Andersen från Stavanger på en riktig toppendag! I de fina förhållanden som rådde gick det att nå de yttre skallarna, och som vanligt därute tog det inte lång tid innan första storsejen böjde spöet. Och så fortsatte det, flera fina sejar mixat med en och annan stor torsk. Mitt i huggruschen bryter två späckhuggare ytan, inte långt från båten.

När dom fiskat sig trötta i armar och ryggar gav dom sig inomskärs för ett försök på flundra vilket visade sig vara ett bra drag. Redan andra driften sög det i en fin matkveite. Två följare visade också intresse men valde tyvärr att inte hugga.

Dagen efter fortsatte framgången med en till fin flundra, och nu var det pappa Anders tur.

Vi har även stammisen ”Godzilla” med vänner här. Dom har haft en tuff start på veckan med vind, akuta tandläkarbesök och hälleflundror som trilskas, men också lyckats landa riktigt fin torsk med en topp på 17 kilo!

En till stamkund är Rune som är här med familj och vänner. Deras jakt på kveiten har gått bättre med fina fiskar på 132 och 120 i topp. Fler bilder och uppdatering kommer i slutet av veckan!

Martin J och Victor