Grymt artfiske och fina flundror i Risöysundet!

Trots ihållande sydvästvindar som bråkar med så har våra nya gäster redan hunnit fiska in sig ordentligt. Första dagen körde Martin guidebåten österut för att jaga hälleflundra. På tredje driften så luktade det flundra lång väg och det tog inte många minuter innan Håkans kände hälle-pill på jiggen och när han väl fick tyngden i spöt så drog han till med ett monster-mothugg från knäna. När vi väl landat Håkans nya PB så rullade allt på och vi fick snabbt två lite mindre fiskar och var i ett flertal till. Ali fajtade en lite större fisk som tyvärr valde att kliva av. Våra gäster från Cordes Travel landade under sin premiärdag två hälleflundror.

Igår morse var det Victors tur att ta ut karavanen, denna gång med lite vindskyddat mixfiske i åtanke. Vi började med att vittja en av våra säkra havskattpositioner, och bestarna var på hugget. Efter bara någon minuts drift fick den första arga kissen syna ytan, och ett par vändor senare hade flera av våra gäster fått sin första eller största någonsin.

Därefter gick vi på torsk och kolja i ett ordentligt strömsatt sund, det visade sig svårfiskat med krockande vind och strömriktning, men ett gäng shyssta matfiskar fick vi med oss. Slutligen knöt vi ihop säcken med några vackra rödspättor, och så kan en dag se ut.

Som avslutning tar vi med en bild från förra veckans gäster, Bosse med guide och massiv spöfångad trollkrabba.

Martin J och Victor