Drömfiske på Å!

Vart ska man börja? Det finns mycket att berätta om starten på den här veckan här på Å.
Vi kan börja med vädret som under torsdagen var helt perfekt och det ledde till ett minst sagt lyckat fiske! Vi i guidebåten började dagen med lite torskfiske där det högg på riktigt bra när vi kom ut och vi kunde snabbt plocka upp ett 10-tal riktigt fina mattorskar på upp emot 13-14 kg. Nöjda med det styrde vi om och satsade på flundra istället. Efter ett par timmar hade vi landat 2 flundror varav den ena var under minimimåttet och den andra mätte fina 107 cm. På radion rapporterade HC om nytt personbästa på 156 cm och det landades fina fiskar lite överallt i båtarna. Senare på eftermiddagen styrde vi i guidebåten söderut för att lägga några drifter till på flundra innan vi åkte in för dagen. Ett bra val visade det sig. Halvvägs in i första driften blev det stumt i andra änden av Anders spö, och det var inte botten… Anders drillade fisken helt perfekt och tog stenhårt upp den från botten på 55 m. Snabb landning och vi mäter fisken till 185 cm! En drömfisk för Anders och glädjen var total i båten. Efter några bilder fick hon givetvis simma tillbaka ner i djupet. Senare på kvällen kommer en salig Daniel Brelin in och berättar att han dragit nytt pb på 181, stort grattis! En minst sagt bra dag på Å!

På fredagen blåste vinden bort våra chanser till fiske men under lördagen kom vi ut igen, dock lite begränsade av vinden men det gjorde ingenting. Det första som händer är att Båt 4 och Anders rapporterar in en kanonfisk på 150 cm. Strax därefter landas ett gäng mindre flundror innan Kristinehamnsgrabbarna ropar att de drillar stort. Vi guidebåten ska precis lägga en ny drift och ligger bara några hundra meter bort och kör över för att se hur det går. Nån minut efter att vi kommit fram kan Micke snyggt sätta kveitekroken i Daniels nya pb på 156cm! Dagen rullar vidare och det trillar in ett par flundror till i de andra båtarna och vi i guidebåten får en fin toppfisk på 120 cm innan vi satsar på lite sejfiske som avslutning på dagen. Sejarna var inte riktigt på bettet men trots det lyckas vi knipa ett 10-tal sejar med topp på strax över 10 kg.

Just nu ser det ut som att vi får goväder på måndag så då satsar vi stenhårt på att ta några fler personbästa!

Tight lines!

André Starkenberg & Alexander Lindgren

Anders med drömfisken på 185 cm!

HC med sitt pb på 156 cm

181 cm, Daniel Brelin