Flundror och skreitorsk på Å

Här kommer ännu en rapport från Å.

Veckan har börjat kanon med bra väder och bra fiske. Under torsdagen kunde vi njuta av strålande solsken och svaga vindar. Hälleflundrorna fortsätter att vara riktigt på bettet och vi landade under dagen flera fina flundror där våra tyska gäster knep den största på 130 cm. Allt fler storsejar har även börjat röra sig in över våra fiskeplatser och inom några veckor kan vi nog förvänta oss riktiga sejrace! Torsken nappade på som vanligt och dagens största vägde in på dryga 17 kg.

På fredag morgon blåste det på ganska rejält och de flesta båtlag tog lite sovmorgon och gick ut runt 10-tiden. Efter en lite trög start för de flesta båtarna lossnade det under eftermiddagen och speciellt för några av båtlagen som fiskade på västsidan av Lofoten. Det hittade efter lite sökande ett stort stim med skreitorsk och landade mängder med fin fisk upp till 17 kg. Även ett flertal hälleflundror blandade sig i leken under torskfisket och den största mätte in på hela 138 cm!

Idag blåser den en hel del så vi är lite begränsade i valet av fiskeplatser men vi krigar på ändå. Imorgon däremot ser ut att bli en riktigt fin dag på havet!

Tight lines!

André Starkenberg och Alexander Lindgren