Det nappar i Nappstraumen.

Första delen av veckan har börjat riktigt bra här i Nappstraumen, med fint väder och mycket fisk.

Team Heinz ifrån Tyskland har haft riktigt fint torskfiske med mängder utav fisk över 15 kilo och en topp på 20. Martin åkte ut med dom under gårdagen och torsken var fullkomligt galen och högg på allt, vid flera tillfällen stod alla i båten och drillade och mitt i torskracet small det även på 2 fina flundror på 78 respektiver 90cm.

Idag åkte Martin ut med Sonny och gänget för att leta torsk på yttersidan och eftersom vindarna skulle öka på eftermiddagen drog samtliga båtlag ut tidigt för att hinna med lite fiske innan ovädret drog in. Väl på plats var det lugnet före stormen med utsikt över lofotens mäktiga berg och spegelblankt hav med tumlare som gled runt i ytan, som nyfiket tittade på när small till i spöna och torskracet blev ett faktum. Plötsligt stod alla i båten med spöböj och gång på gång pumpades det upp fina fiskar mellan 8-15kg. Team Heinz som låg i närheten hade även dom väldigt fint fiske med flera fina torskar upp över 15kg. Även team Gazze fick fina torskar under dagens pass mellan 8-12kg. Jimmy med sällskap hade även dom väldigt fint torskfiske med flera fina fiskar runt 15kg.

Under dagen kommer vinden att öka så det blev en tidig avslutning idag men imorgon tar vi nya tag och vi hoppas på succé.

 

Tight Lines

Martin Bamberg