Flundratimmar i Havøysund

Då var ännu en veckan slut här i Haøysund och vädret har varit helt fantastiskt under veckans gång. Fisket som vart har varit varierande men med ett övervägande gott resultat. I början på veckan så startade vi med lite mjölksyra fiske efter torsk så att gästerna skulle bli varma i kläderna. I dagsläget så har vi enorma mängder med torsk som står ute på kanterna och snittstorleken på dessa fiskar är helt fantastiska, men dom absolut största fiskarna gömmer sig fortsatt mellan dom täta stimmen. Efter två dagar med torskfiske så började mättnaden komma för gästerna och vi bestämde oss då för att gå över på flundrafiske. Vi satte kursen mot en vik som ligger NÖ för campen och när vi svängde in i viken så trodde vi knappt våra ögon. Området totalt kokade av betesfisk från botten upp till ytan och viken som egentligen skulle vara som en spegel var nu invaderat av vita maskerade jägare (måsar) som utövade nackbrytar-dyck i jakt på belöningen. Fisket var dock väldigt segt och vi hade enbart några få kontakter som vi tror kan ha varit flundra men annars var flundran som bortblåst. Så vi packade ihop sakerna och begav oss in mot campen för att pröva lyckan på rödspätta. Som “ vanligt “ så var det riktigt bra fiske och många fina fiskar synade båtkanten denna eftermiddag och toppen låg på ca 60 cm. Men gästerna hade fortsatt ett mål kvar att uppfylla och det var den efterlängtade flundran. Så Dogge och gästerna begav sig ut tidigt på morgonen idag i jakt på att finna fisken. När dom kom fram till stället så skulle det inte dröja länge innan kontakterna började trilla in. Efter ett par brända hugg och några riktigt fina bonus katter så började gästerna nu få upp värme i kläderna. Dom skulle inte behöva vänta länge innan flundra-timmen var slagen. En av gästerna ( Eric ) började få rejäl tyngd i spöt och det var nu dags att sätta mothugg, fajten började och glädjen i båten steg. Efter ett x antal minuter så började madammen sakta komma mot ytan och efter att ha säkrat fisken så kunde den mätas till 120 cm lång och glädjen var på topp då detta var  Erics första flundra någonsin. Vi hade också under veckan besök av Matilda som är Douglas flickvän och även hon hade matjord i fickorna då hon tog sin allra första flundra på hela 148 cm! Så med dessa fiskar så avrundar vi ännu en lyckad vecka och ser fram emot nästa veckas fiske.

Over and out! Alexander Hallgren & Douglas Dahlberg