Storskrei och flundror i Nappstraumen

Under dom senaste dagarna har nordsidan tyvärr vart ofiskabar då det har varit mycket vind och stora vågor, men det som är fördelen just här i Nappstraumen är att sydsidan alltid bjuder in till ett fint fiske i lugna förhållanden när vinden piskar på ifrån yttersidan.

Gästerna har fångat rikliga mängder med fisk och humöret är på topp hos samtliga. Stundtals har snittstorleken varit riktigt bra, inte minst för våra estländska kunder som redan känner sig nöjda med veckan och reser hem en dag tidigare. Veckans största fisk kom under gårdagen då Martin, Erik och Erica var ute på sydsidan, den magnifika torsken var  hela 151cm lång och vägde ”bara” 27,5kg, en fisk i denna längd väger i toppkondition långt över 30kg så detta visar potentialen i vilka torskar som faktiskt simmar runt här ute. Hursomhelst så är detta ett årsbästa för Nappstraumen och även ett nytt personbästa för Martin och en fantastiskt fångst som gör vilken skreifiskare som helst lycklig.

Vill man ha lite omväxling ifrån skreifisket är alltid Nappstraumen inbjudande för ett spännande hälleflundrafiske. Hittills under våren har fisket varit på topp. Martin, Erik och Erica landade under ett kortare eftermiddagspass 2 finare fiskar med en topp på 134cm och dom tappade även två. Nappstraumen har ett perfekt utbud av spännande skreifiske och stora variationsmöjligheter för en lyckad vecka.

 

Ny laddar vi upp inför en ny spännande vecka med nya taggade gäster =)

 

Tight Lines