Skreifisket är igång i Nappstraumen.

Årspremiären här i Nappstraumen har börjat kalasbra, solen har vart framme dom första 2 dagarna och kombinationen mellan 4 sekundmeter och 4-5 plusgrader på dagarna har varit fenomenalt bra.

Under gårdagen stack vi alla ut i samlad trupp för att gemensamt hitta stortorskarna och dagen började bra för många. Rapport efter rapport på radion bevisade att det var mycket fisk i området när det plötsligt dök det upp ett stort pelagiskt stim på ekolodet och torskbonanzan blev ett faktum, fisk efter fisk pumpades upp och alla var av väldigt fin storlek med flera torskar mellan 10-17 kilo och en topp på 24.

Dag nummer två visade sig vara precis lika bra som dagen innan då det redan i första nedsläppet small det på ett dubbelhugg där båda torskarna var mellan 12-15 kilo och därefter kom det fisk på fisk under i stort sett hela dagen. Enligt den senaste rapporten så har det kommit flera fina fiskar under dagen med en snittvikt på ca 15 kilo.

Tight Lines

Martin Bamberg