Iskall och stekhet start på skreifisket i Havöysund!

Då är Skreisäsongen 2018 igång här i Havöysund! Våra gäster anlände på onsdagkvällen och möttes av norrsken och kyla när de klev av bussen. På torsdagsmorgonen efter frukosten på hotellet satte samtliga båtar kurs västerut för att testa det ställe där jag och Douglas haft bra fiske tidigare i veckan och landat en 30 kgs skrei. Efter lite sökande fann vi några riktigt heta platser riktigt mycket fisk.
Fisket var stundtals galet bra under eftermiddagen vilket höll oss varma. Mängder med fin fisk kom upp och den största knep Paul, en fisk på 25 kg +!
Vädret under dagen var isande kallt där allt i båten, inklusive båten var helt täckt av is när vi kom iland efter dagen. Trots det kämpade alla på hela dagen trots att det troligtvis var den kanske den kallaste dagen någonsin under skreifisket här i Havöysund! Alltid kul med nya rekord!
Efter lite jobb i värmen i filérummet var alla uppvärmda igen och vi laddar om inför nästa vända i skreiens rike. Vädret ser ut att blir mildare de kommande dagarna och fisket just nu känns stekhett trots kylan. En ny rapport kommer om några dagar.

Tight lines!

André och Douglas

 

Paul med dagens 25 plussare!

Våra amerikanska gäster rensar dagens fångst