Flundra fiske i världsklass i Havöysund

Då har vi inlet sista veckan för säsongen har uppe i Havöysund, och vilket fiske vi haft dessa dagarna, mycket och stor fisk har kommit upp, det är magisk stämning på campen och alla är taggade till tänderna. I torsdags körde vi första dagen alla båtarna riktade sitt fiske på flundra, det betyder oftast här uppe, att det kommer komma upp stor fisk, och det gjorde det. Vi var ett gäng båtar som styrde öster ut med förhoppningar om stor fisk. Där var tyvärr fiska svårt och vi fick kämpa för att få kontakt med fisken, men där emot hade vi ett gäng båtar som fiskade dagen i närområdet och hade ett riktigt bra fiske med många landade fiskar upp till hela 142 centimeter. Väl i hamn på kvällen snackade jag med chefen Jimmy som är på besök för några dagars fiske, och han hade lyckats landa en riktig madam på 162 centimeter! vilken jäkla fisk, men det skulle snart visa sig vara en ganska liten fisk i sammanhanget… Under gårdagen styrde Jimmy båten till ett ställe i närområdet och fiskade en kan anslutande till riktigt djupt vatten i hopp om att ett monster skulle kliva på, och några sekunder efter att hans kompis flöte dykt och de tyvärr brände fisken så dök Jimmys flöte, och denna gången var det inte en fight som skulle gå över i en handvändning. Efter 30 minuters slit och ett kraftigt böjt spö, så kom det upp en fisk till båten av modell STÖRRE och de kunde säkra en riktig dröm fisk på hela 190 centimeter!

Igår styrde vi i guidebåten söder över till ett ställe där fisketrycket är lågt, och djupt vatten omringar området vilket ofta betyder att de stora fiskarna inte är långt borta. Ett par minuter in på första driften rev det iväg och där satt dagens första fisk, Lars kampade för att hålla fisken under båten men fisken ville inte sammarbeta och rusade gång på gång bort från båten, väll uppe vid båten kunde vi mäta fisken till hela 172 centimeter och ett nytt PB till Lars. Vi dröjde oss kvar i området och några timmar senare rev det iväg för Lars återigen, denna gången var fisken mycket lugn och Lars pumpade upp fisken utan några större problem, och när vi skymtade fisken under båten såg vi snabbt att det var ännu ett monster! Landningen gick smärtfritt och vi mätte fisken till hela 169 centimeter… Glädjen i båten var overklig, dagen var redan där totalt lyckad, men vi alla kände att det inte skulle vara slut där. Ny drift i samma område var självklart, och 30 minuter senare kommer det in ännu ett riktigt stort eko på ekolodet och jag sneglade snabbt på mitt spö som ett par sekunder dunkade till ordentligt och fisken drog iväg. Efter att jag krokat fisken tar det inte lång stund innan jag inser att det var ännu en riktigt fin fisk som satt på kroken, fisken tryckte på ordentligt på det grunda vattnet och efter några vändor från båten och ner till botten, så fick vi äntligen till landningen och mätte fisken till 180 centimeter.

Höstfisket är helt klart riktigt bra här uppe i Havöysund, och hittar du rätt kan du vara med om det bästa fisket du någonsin hade kunnat drömma om. Vi fortsätter veckan och nöter på efter fler stora fiskar.

Tight Lines // Dogge, Uffe, Sebbe