Storkveitens rike Å, tackar för i år!

Då har det blivit dags att summera säsongens sista vecka här på Å. Vi har haft tre glada gäng på campen och veckan började med strålande solsken och blankt hav. Fisket den första dagen var inte heller illa där Tony och gänget i båt 1 med André vid ratten efter lite sökande på förmiddagen hittade grymma mängder torsk framåt eftermiddagen. I guidebåten bändes det också torsk för glatta livet och som grädde på moset lyckades Martin som körde guidebåten för dagen dessutom landa ett nytt PB på hälleflundra, 165 cm. Stort grattis!

Äntligen satt den, 165 välförtjänta cm!

Alexander med en av många feta torskar

De följande dagarna fortsatte i samma stil där solen fortsatt sken på oss och torskarna fortsatte hugga. Däremot var hälleflundrorna grymt svårflörtade. Vinden ökande lite för var dag som gick och söndagen var en rätt blåsig tillställning. André körde guidebåten där bröderna Lundqvist ville fiska spätta. Spättorna var på hugget och grabbarna landade ett tiotal spättor och ca 15 sandskäddor. Felix stod för dagens bedrift när han snyggt drillade upp en fin krabba som vägrade släppa taget om betet.

Ett nytt camprekord?

Under natten mot måndagen ökade vinden kraftigt och på måndagsmorgonen vaknade vi upp till 14 m/s och 2,5 m höga vågor utanför hamnen. Inget fiske denna dagen och tyvärr fortsatte vinden att ligga på även under tisdagen och vi kunde inte komma ut denna dag heller. En lite sur avslutning men vi är inte bittra för det!

Vi kan nu summera en helt fantastisk säsong med 10 st giganter och ett helt magiskt fiske efter hälleflundra. Detsamma kan vi säga om sejfisket där magiskt nästan är en underdrift. Ett riktigt sejrace på Å när du omöjligt kan doppa ett bete utan att kroka en storsej är något som måste upplevas! Nu packar vi ihop och rullar om några dagar hem till Sverige igen. I april är vi tillbaka igen för en ny säsong med förhoppningsvis fler giganter och galna sejrace.

Tight lines från storkveitens rike Å!

André, Martin och Alexander