Flundror och torskar i knallväder i Havöysund!

Efter helgens skitväder slog det verkligen om till knallväder och vi kunde återigen fiska ostört från vind och vågor, detta var gästerna på campen mycket nöjda med.

Måndag morgon, första dagen efter helgens skitväder var det ett gäng båtar som lämnade hamnen tidigt innan frukost för att ge sig på hälleflundrorna. Restan av båtarna skulle inleda dagen med flundra och avsluta med torsk, och torskfisket var återigen mycket bra, väl på plats var det återigen mete efter torsk som fick de stora fina madammerna på fall. Det landades många fina torskar mellan 10-15 kilo och de flesta Holländarna drömde om torskar över 1 meters sträcket och de flesta fick sin dröm i uppfyllelse.

Återigen var mängdfisket på flundra helt fantastiskt, så på Tisdagen bestämde sig ett antal båtar för att gå till ett område som inte håller samma antal men normalt sett en stabil medel storlek. Väl på plats tog det inte lång tid innan Uffe fick åka över till en utav båtarna för att plåta en riktigt fin madam på hela 162 centimeter, vilket också slutade som veckans största fisk. Fisket var stabilt och med jämna mellanrum landades fisk mellan båtarna, och förutom fina fiskar mellan 110-120 centimeter kom det också upp en riktigt fin fisk på 143 centimeter!

För de båtar som gick till ett anat område för lite mer kvantitetsfiske på flundran var det riktigt bra action på morgonen. Runt lunch när fisken valde att sluta hugga så hade alla båtarna landat ett antal flundror var, med flera fina fiskar i 20-30 kilos klassen och en fin toppfisk på 155 centimeter inne på grunt vatten. Det finns inte mycket som slår när en riktigt fet flundra smaskar på jiggen inne på 10 meter djupt vetten! Det är någonting som är mer än värt att ha på sin ”bucket list”

Under dagen har gästerna satsat sina sista timmar här i närområdet och effektiviserat sitt fiske genom att inte köra så mycket båt, vi har hört talas om fiskar upp till 134 cetimeter och även fått berättats för oss om 2 fiskar i ”modell större” som lyckades vinna fighten och simma vidare utan att bli plåtade… man vet aldrig vem som vinner fighten när det gäller dessa stora fiskarna.

Vi tackar gästerna för en fantastisk vecka med underbar stämning på och god gemenskap.

Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers