Gigant #10 landad i storkveitens rike!

Under lördagens fiske landades årets gigant #10 här på Å!

Under lördagsmorgonen var de flesta båtar tidiga att lämna hamn då väderprognosen såg fin ut för hela dagen, prognosen för söndagen var desto sämre så alla var laddade för ett riktigt långpass. André rattade guidebåten denna dagen och efter att ha plockat lite betesfisk började jakten på storkveiten.

Efter någon timmes fiske ropar Peter Kirkby på radion att de drillar flundra och minuten senare ropas 129 cm ut av en nöjd Peter. Efter en trög start på fisket för gänget i guidebåten satsar de på en längre förflyttning norrut. Efter ett par timmars ihärdigt fiskande i jobbigt väder (vindstilla och solsken) har det fortfarande inte ryckt i något spö i guidebåten. De bestämmer sig för att lägga de sista timmarna på platsen där Peter landade sin flundra på morgonen, vilket skulle visa sig vara ett bra drag!

Redan i första driften har de två kontakter. Någon timma senare krokar Ole dagens första flundra och den mäts till 84 cm.
Fort ner med betena igen i hopp om att flundrorna kanske är på gång nere i djupet. Tio minuter senare är det något som bestämt börjar simma iväg med Peter Grønkjærs betesfisk. Sekunden senare sätter Peter mothugget och det är stumt i andra änden.

De andra vevar fort upp sina beten och kampen mellan Peter och fisken är i full gång. Efter ca 15 minuters batalj kommer fisken upp mot ytan. Precis som de anat är det en gigantiskt flundra som visar sig. Fisken säkras vid båtkanten och ett glädjetjut som troligtvis hörs över hela Lofoten kommer från samtliga i båten. Fisken mäts till grymma 200 cm och gigant #10 är ett faktum! Efter ett par fina bilder så får denna gigant simma åter ner mot djupet!

Tight lines från storkveitens rike!

André, Martin och Alexander