Veckosummering Nappströmmen

Nu åter till en härligt veckosummering, och vart ska man börja?
Veckan som gått har varit fantastisk, kort sagt. Välsignad med fantastiskt väder, solsken och silkesblankt hav nästan hela veckan. Långturer och oväntade besök.

Men för att börja någonstans. Första dagen så hade vi det värsta vädret för veckan, lite toppiga dyningar och lättare vindar, men fisket gick hur bra som helst ändå. Redan inne på första kvällspasset på onsdagen så skvallrades det om stora torskar, storsej och bonusflundror upp till metern. Den största som fångades under det kvällspasset mättes till 136cm, 136 riktigt ursinniga centimetrar som inte gav upp i första taget.

Dagen därpå, torsdagen så låg havet blankt. Vi drog ut på nordsidan i sedvanlig anda och letade torsk, men det var tyvärr inte samma aktivitet som under natten. Vi konstaterade ganska snabbt att fisken vänt på dygnet, och vi gjorde detsamma. Varje dag under veckan har folk varit ute under natten och fiskat gediget. Torsk över 17-18kg har fångats varje veckodag, och storsej upp till 14kg har ävet dom smakat jigg.

När jag själv kom iland så fick jag nys om veckans största hälleflundra som mättes till 145cm, och fångades av en av våra damer på campen.

Fredagen bjöd på långtur, och det som tidigare berättar ledde till ett fantastiskt race på storsej hos våra vänner och kollegor på Å.

Jag kan beskriva var dag under veckan som en stor succé, men tänker försöka hålla mig lite lätt kortfattad.
Jag har personligen förälskat mig i Nappströmmen. Det är med ledsamhet jag idag lämnar över campen till min gamla kurskamrat, och underbara kollega Alexander Lindgren. Jag rör mig vidare mot vår nya camp Risöysundet, för nya äventyr.

Summa sumarum: Veckan har varit fantastisk! Späckhuggare under båten, flera torskar över 20kg, stora sejar och bra flundrafiske.
Vad mer kan man begära?

over n out, Henric Appelgren

Henric och Oscar