Slutrapport från Familjeveckan på Vesterålen!

Nu har vi 4 familjer från Klippan i Skåne lämnat campen i Vesterålen och vi längtar redan tillbaka. Totalt var vi 8 vuxna och 10 barn/ungdomar på plats sista veckan.

Veckan inledde med en långtur där vi drog torskar upp till 20 kg, stor sej, långor upp till 20 kg och en enkel hälleflundra på 135 cm.
Fisket har därefter skett i närområdet även om vädret tillåtit att bege sig längre iväg. Vi har varierat fisket efter olika arter och på djupet har vi fångat Kungsfisk, Vitling, Långa och den ofta föraktade Lubben…

På de ”vanliga” grundtopparna har det fångats sej upp till 13 kg, blekor på 4-6 kg och en hel del torsk. Fredrik drog till med veckans största torsk sista dagen som vägde in på 22,3 kg.

Vi har också provat en del efter rödspätta och sista dagen hittade vi en spot som levererade en hel del rödspätta upp till 1650 gram.
Vi har inte lagt så mycket tid för hälleflundrafiske, men vi lyckades inte att fånga någon i närområdet. Vi vet dock att de finns där!
Christian använde sin Waterwolf undervattenskamera där vi tittade på resultat under kvällarna och vid vart tillfälle så var det hälleflundror efter hans jigg…
Lite stolpe ut alltså med flundrorna, men nästa gång biter de bättre!

På väg hem från fisketurerna så matade vi havsörnarna som finns i rikligt antal vid denna camp. Boendet är otroligt fint här och faciliteterna runt om är också bra, inte minst den gemensamma lokalen med 20 sittplatser som man kan låna gratis om man är ett större sällskap.
Just nu i dagarna så slutförs också bygget av en ny hytte med 4 st sovrum. Mer information om detta nya hus kommer om ca 1 vecka då den blir klar för användning.

Jimmy