Veckosummering Nappströmmen

Nu har denna vecka också lidit mot sitt slut, och med blöta kläder och vindpiskade frisyrer så har den trots allt varit en framgång. Grundvattensfiske efter grov torsk, långturer efter hälleflundra, sporadiskt spättefiske och storsej på nya platser.

Den stora bulken av gäster har lagt många timmar på familjefiske, mysfiske denna veckan. Redan i starten så hittades fina torskar över 10kg, och efter några dagar så hittade vi dom riktigt nära campen, och på riktigt grunt vatten. Fiskar upp emot 15kg har fångats på 15-20-25 meters djup, och på aningen oanade platser som fick sig ett litet testförsök, som senare besöktes av flera båtar och under flera dagar.

Spättefisket har fortgått som det tidigare gjort. Riktigt stabilt, stora spättor, och likväl som torsken riktigt nära campen.

Vår stora grupp i storhyttan denna veckan har även dom kört lite mer äventyrligt, och en ensamma damen i sällskapet som efter sin första fisk – gråsej i klassen mindre, smackade på ett dubbelhugg på sitt tackel med 2 storsejar, 5-7kg. Dubbeltrubbel att drilla dom, men gick likval framgångsrikt som den första. Där var det ett leénde som hette duga när vi träffades på bryggan den kvällen.

Flundran har också för dom som satsat gått riktigt bra. I veckan har vi framförallt haft 2 båtar som gått in heligt i jakten efter hälleflundra. Längre körningar som gett goda resultat med flera fiskar i båten. Den Holländska båten testa en vik ganska långt ifrån campen, och hade riktigt bra flundrafiske med flera runt metern. Efter en sådan skvallerrapport så stack jag själv givetvis dit dagen efter med 2 tyska killar, och vi hade hugg direkt. Huggen bara fortsatte mer ller mindre konstant, men de flesta hoppade tyvärr av krokarna. Men självklart inte alla, och vi kom hem med fina matfiskar!

Nu laddar vi inför en ny vecka, ser ut att bli finväder till helgen!

Over n out

Henric Appelgren