Måsdyk, Sej på popper, storflundra och Torskbonanza på Å.

Gårdagen bjöd på mycket vind och hög sjö vilket gjorde att många båtar stannade inne, men dagarna innan bjöd på riktigt finväder och vi drog alla ut på långtur. Solen sken och det dröjde inte länge innan Alexander ropade till i radion att dom drillade stor fisk, efter några minuters tystnad sprakade det till på radion och Alexander meddelade om ytterligare en STORFLUNDRA som mätte hela 165 cm, snyggt jobbat.
Vi i guidebåten drog oss vidare en bit norrut för testa lite spännande flundraplatser, men påväg ut såg vi hur gästerna i båt 1 med Alexander i spetsen stod med full spöböj och vi var inte sena med att haka på. Ekolodet var tjockt med torsk och team Jansson i guidebåten hann inte ens ner till botten innan alla hade fisk på kroken och så fortsatte det under den kommande timmen. Med massor av fin torsk mellan 10 och 19 kg kom det mitt under racet även en fin flundra i Alex båt på 140 cm.
Efter en svettig timme under torskbonanzan bestämde vi oss för att förflytta oss och istället fiska lite flundra så man åtminstone fick andas lite emellan huggen, men det small på fint där också med 2 fina flundror på 105cm vardera.

Under dagen har dom flesta båtarna ägnat mycket tid åt att fiska efter storsej och dom var verkligen på hugget. Måsdyk och ytjagande sej resulterade i ÅRETS FÖRSTA POPPERSEJ tagen av ingen mindre än Andre Starkenberg.

Tight Lines

Martin, Alexander & André