Rafflande start i Risöysundet

Ny vecka är igång och vi har fiskat järnet här på Risöysundet under ett par dagar nu. Första dagen, direkt efter ankomst bjöd på action från första början där ett par granna flundror runt 100-110 cm behagade nappa nära campen och för ett av båtlagen som sökte sig längre ut mot djupkanten högg det till rejält. Kasper fick ett tungt hugg på en självlysande jigg och en stor flundra börjar härja nere vid botten. En tung rusning och kraftiga huvudskak blev tyvärr det ända då linan tyvärr small av helt oförklarligt. En fin flundra av bättre kaliber högg och följde även en 730 g upp till båten men tyvärr blev det ingen fight av denna utan fisken lät sig inte överlistas och grupperna styrde sedan mot hamn för att ta kväll.

Därefter var det kalasväder och siktet sattes mot samma område, mot djupkanten och torskarna högg som galningar, främst på topparna men även mot djupare vatten. Med jämna inslag av storsejar runt 10-12 kg var det bra fart i fisket hela dagen och alla fick chansen att fiska av sig ordentligt med gott om matfiskar som blev till delikat middag för våra olika grupper. Vissa båtlag har också riktat in sig mer på hälleflundra med flera granna fiskar runt 115 cm som resultat. Både havskatt och rödspätta har också fångats hittills under veckan och i skrivande stund laddar vi batterierna för morgondagens fiske och nya möjligheter.

Erik Axner, Martin Johansson – Risöysundet