Storsejrace och massor av torsk – Nappströmmen

Igår när vi körde hem från fisket så var det många av de yngre förmågorna som sov. Efter att ha kämpat med torskar och sejar lika långa som dom själva så tar vi av hatten till dom yngre och duktiga sportfiskarna som är i Nappströmmen i veckan.

Vi körde ut på morgonen för att leta efter torsk och sej. Som vanligt letade vi på våra favorittoppar, men där stod inga mängder fisk, så vi letade vidare. Under dagen så hade vi sabilt torskfiske, och vi hörde rapporter om sporadiska storsejar som fick se insidan av båtarna.

Det var inte föränns på eftermiddagen som fisket (För våran del) blev helt galet. Vi testade en topp, fick lite torsk, sen körde vi upp till granntoppen, och där var ekolodet fullproppat från botten och 25 meter upp. Till o börja med var huggen försiktiga, men efter några försök knäckte vi koden för dagen och det rasade i grejerna. Flera gånger stod hela besättningen och drillade sejar upp till 10kg samtidigt, och minstingen Gurra i båten visade vart skåpet skulle stå och fiskade som ett riktigt geni! Hans mothugg gjordes bättre än de flesta, och drillade fisken metodiskt och effektivt. Vid dom riktigt tunga huggen såg det nästan ut som att både han och spöt skulle flyga i vattnet, men ikke!

Dagen var helt fantastisk, Gurra somnade so en stock efter 3 minuters färd mot campen, och vi andra skrattade hela vägen hem.

Idag är vädret fantastiskt, låga vindar och lite varmare än tidigare, så vi får se ikväll hur det har gått för dom!

Over n out

Henric Appelgren med kollegor

Hela båtlaget med storsej!

Grann torsk!

Även jag släppte ner en gång när vinden mojnade!

Grannbåt med en torsk på 13kg, Victor som guidade dom för dagen!

Victor med en fin Flundra!