Stabilt fiske & storflundra i Å

De nya grupperna på Å var på torsdagsmorgonen laddade till tusen.
Många grupper åkte ut tidigt för att börja dagen med flundrafiske.
Det landades flera fina flundror strax över metern på morgonen för att senare dö av lite in på eftermiddagen. Grupperna riktade då in sig mer efter torsk och sej.
Flera fina torskar landades mellan 10-15 kg där toppfiskarna låg strax under 20 kg.

Fredagen började med att flera av grupperna tog en sovmorgon och väntade ut de lite starkare vindar som varit under natten. Kl 10 åkte ut de flesta ut med hälleflundran i sikte.
Jag och GuideAndré körde ut i varsina båtar som lämnade hamn ca 10´30 och även vi på jakt efter hälleflundra.
Fisket började ganska trögt för att strax efter lunch ta fart ordentligt. Vi landade första flundran i guidebåten i dagens andra drift. Precis när vi då släppt tillbaka den hör vi flera rapporter över VHFen att det börjat hugga för flera andra båtar i området och flundror landas både till höger och vänster. Vi alla fiskar vidare när vi strax efter får en ytterligare rapport om att en grupp har drillat en fisk en längre tid men inte kunnat lyfta den från botten. 20 minuter ytterligare går och resultatet vi får höra är att grabbarna i båt 2 har precis lyckats landa en riktig drömflundra på HELA 170 cm.
Vi i guidebåten taggar till ordentligt efter denna rapport och bestämmer oss för att göra en liten förflyttning. Vi lägger upp båten och sänker ner våra jiggar och betesfiskar. Jag sänker ner min ”Crazy daisy” i vattnet och ser då att Hasse bakom mig har en fisk på. Snabbt ställer jag spöt i hållaren, går och assisterar landning av en mindre torsk. Jag vänder mig sedan om och ser att mitt spö står och bugar mot vattenytan. Jag överlåter spöt till en av gästerna i båten André, som ännu inte lyckats fånga en flundra för veckan, att ta fighten och efter en snabb kamp gick segern till André och en flundra på 119 cm var nu landad. Bara minuter efter denna flundra säger Hasse i båten att -”nu är det något som tuggar på sejen här nere” och sen börjar det vina till i hans rulle och fisken går med en J###a fart iväg. Alla andra i båten börjar veva upp och vi kör efter fisken en bra bit innan vi kan börja försöka lyfta den från djupet men bara meter ovanför botten kliver fisken tyvärr av helt.

GuideAndrè och hans grupp fiskade efter sej och fick fina resultat. Sejen bjöd på ett riktigt roligt fiske där gästerna flertalet gånger stod och drillade fina sejar mellan 10-13kg samtidigt.

Vädret ser riktigt bra ut kommande dagar och veckan har bara börjat så det ser riktigt lovande ut på Å!

Tight lines

Alexander Lindgren, Martin Bamberg och André starkenberg