Riktigt bra start på kveitefisket i Havöysund!

Redan på bytesdagen så for ett gäng ut direkt när de kom, senare på kvällen möttes vi av ett mycket glatt båtlag som berättade att de fångat en på fina 140cm. På Torsdagen så for båtarna i alla väderstreck och vi i guidebåten for iväg och hade två båtar från Holland och en med norskt besättning med oss. Vi i guidebåten landade en på 117cm, och kort efter att vi landat vår så ropar den ena båten från Holland att de precis landat en grym kveite på 160 cm! Nu var alla på sin spets och taggade till tusen men tyvärr så var vi tvungna att lägga ner fisket tidigare än vi tänkt då det kom lite vind. Senare på kvällen får jag höra att det landats en på hela 189cm vilket är nytt årsbästa i Havöysund! Nu är bara frågan när kommer årets första 2m flundra tro?

Även torskfisket är stabilt med massa torsk i fin matstorlek upp till 10-15 kg.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Andreas ”Kalven” HUgsén och Isak ”Sillen” Andersson

Hela byn firade 17 maj som även betydde nya taggade gäster som söker stor Kveitan!

En lycklig gäst som precis tagit sin första hälleflundra någonsin!