Solsting och flundrafeber på Å.

Ja, vädret på Å denna vecka har varit magiskt och likaså fisket.
Just nu har vi bara en grupp britter på campen och igår följde jag med dom ut för att försöka oss på lite hälleflundra.
Vi stack ut i morgonsolen med spegelblankt hav och inte en vindpust, magiskt.
Väl ute så la jag upp en planerad drift och förklarade lite för dom hur vi skulle fiska, därefter släppte dom ner prylarna och dom hann inte mer än träffa botten så sjöng det till i ett av spöna, efter några minuters kamp landades en fin flundra på 100cm. Skönt start tänkte jag och la en ny drift med en sjukt bra känsla, dom släppte ner grejerna igen och BOM det small på en gång och denna såg genast lite bättre ut och efter mycket stånk och stön bröt äntligen fisken ytan och säkringen var ett faktum, ett fint exemplar på 140cm.
Under dagen lyckades vi landa ytterligare 2 fina fiskar på runt 1 meter för att sedan avsluta fiskedagen med att fiska lite storsej med fiskar upp emot 12 kilo, en olympiskt dag på Å helt enkelt=)

Tight Lines

Martin & Alexander