Premiär och flundra från Vesterålen

Idag gjorde vi det första fiskepasset på campen och vilka väderförhållanden vi fick! Vattnet låg som en spegel så långt vi kunde se och molnen gömde sig någonstans långt borta.

Den här veckan gästas vi av ett kompisgäng stationerade i Stockholm som var sugna på havsfiske och fiskmiddag. Vi inledde med torskfiske på några toppar. Det var bra blandfiske med olika arter som torsk, sej, lubb på topparna och långor på grunt vatten. Vid ett tillfälle var det trippeldrill av torsk i Martins båt. Det blev fina matfiskar i lådorna och vi styrde arronetterna mot en hälleflundraplats. När vi skulle lägga om första driften hade vi följe av en flundra upp till båten som inte ville vara med i matchen. Vi la om driften och det dröjde inte länge innan vi fick en ny chans och Henric satte kroken i en flundra som kämpade friskt. Vi mätte den till 105cm och konstaterar att vi lyckades.

Christian och Martin, Vesterålen

105cm hälleflundra fångad av Henric